Väitöskirja etenee HUBI25:n tiloissa

Keskittynyt ilme ja ahkera näppäimistön näpytys kuuluu Hubi25n tiloista, kun alajärveläinen väitöskirjatutkija Hanna Kangastupa, yksi Hub25:n vakiokäyttäjistä, keskittyy kirjoittamiseen. Parhaillaan hän työstää osatutkimusta gerontologian alan artikkeliväitöskirjaansa sekä valmistautuu ensimmäisten tulosten esittämiseen valtakunnallisilla sosiaalityön tutkimuksen päivillä helmikuussa. Tavoitteena on tutkinto Tampereen yliopiston terveystieteiden tohtoriohjelmassa.

Valinta ja mahdollisuus

Hanna aloitti väitöskirjatyöskentelyn vuonna 2022. Hän tutkii avun hakemisen ja vastaanottamisen kertomuksia yli 70-vuotiailta keräämänsä haastatteluaineiston avulla. Viime keväänä Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston Viljo Syreniuksen rahastosta saatu apuraha on mahdollistanut kokopäiväisen tutkimuksen tekemisen. Tätä ennen kuusihenkisen perheen äiti työskenteli osapäiväisemmin kotonaan.

Tämänhetkisessä elämäntilanteessa Hubi25 on sekä mahdollisuus että valinta, Hanna tiivistää. 

Valintaa eivät ratkaise vain kodin houkuttelevien velvollisuuksien välttäminen, vaan myös yhteisöllisen etätyötilan vetovoimat. Hannalle on tärkeää se, että työskentelyyn voi keskittyä tehokkaasti virittävässä ilmapiirissä. Muiden työskentelijöiden läsnäolo parantaa keskittymistä. Äänimaisema on oikea: ei liikaa ääntä eikä äänettömyyttä. Hubi25-tiloista järjestyy helposti työpisteitä myös yksityisempään työskentelyyn. Tärkeimmän Hubi25-tiloihin motivoivan asian Hanna muotoilee seuraavasti:  

Voi tulla erilliseen tilaan ja työskennellä siellä tehokkaasti ja sitten kun palaa kotiin, voi hyvällä omallatunnolla keskittyä muuhun elämään, kertoo Hanna.

Leikkikentältä Hubiin

Voidaan todeta, että Hannan tie Hubi25:n tiloihin kulki leikkikentän kautta.

Ikkunoista kurkkimisesta se lähti, toteaa Hanna Kangastupa. Olin pienimpien lasten kanssa läheisen koulurakennuksen leikkikentällä. Poistuimme takaportista ja kuljimme rantaa pitkin Hubi25:n tilat paljastavan leveän lasin taakse. Olin tietoinen alueella jo aikaisemmin toimineesta tutkijahotellista ja huomioin myös 2023 keväälle ajoittuneen Hubi25:n avautumisen.

— Katselin uteliaisuuttani sisään huomatakseni, että paikalla olikin hubipäivystäjäksi itsensä pian esitellyt työntekijä. Päätin sitten tutustua tiloihin, ja vaikutuksen tehtyään Hubi25-työtilasta tuli vakituinen työpisteeni viime syksystä lähtien.

Hanna on kotoisin Pälkäneen Luopioisista, joka tunnetaan raikkaasta Kukkia-järvestään.  Hubi25:en jokaiselta työpisteeltä avautuva järvimaisema tuntuukin Hannasta kovin kotoisalta. Toimiva, viihtyisä työskentelytila on Hannan arvion mukaan kuntaan elinvoimaisuutta tuova palvelu, jota kannattaa arvostaa.

Kuva on otettu Hubi25 yhteisöllisestä etätyötilasta. Tilan yksi seinä on isoa ikkunaa ja ikkunoista avautuu kaunis järvimaisema. Kuvan edustalla on säkkituoleja, keinutuoleja ja oikeassa reunassa näkyy pala kulmasohvaa.
Järvimaisema oli yksi kannustin liittyä Hubi25-yhteisöön, kertoo väitöskirjatutkija Hanna Kangastupa.

Lue lisää

HUBI 25 – Työn tekemisen paikka

Alajärven rannalla, Järviseudun ammatti-instituutin tiloissa on toiminut vuoden ajan yhteisöllinen työtila HUBI25. Entiseen ruokalaan on rakennettu viihtyisä tila läppärityöläisille satunnaiseen tai jatkuvampaankin käyttöön.

Read More »
Yhteisöllinen etätyötila Hubi25 Alajärvellä

HUBI25 kokoaa osaamista

Maaliskuussa Alajärvelle avattu yhteisöllinen työtila HUBI25 on vajaassa vuodessa osoittanut olevansa tarpeellinen palvelu. Hubi25 on avoin ja maksuton työn tekemisen tila etätyöläisille, yrittäjille ja opiskelijoille. Sieltä löytyvät ergonomiset työpisteet, sohva ja pari keinutuolia rennompaan työskentelyyn, taukotila, kahvia / teetä ja upea järvimaisema. HUBI25 kokoaa ihmisiä yllättävän laajalta alueelta. Hubissa säännöllisimmin työskentelevät asuvat joko Alajärvellä tai

Read More »

HUBI25 – yhteisöllinen työtila järvimaisemalla 

Hubi25 on maksuton yhteisöllinen työtila ja kohtaamispaikka yrittäjille, itsensä työllistäjille, opiskelijoille sekä kaikille asiantuntija- ja etätyötä tekeville. Tilan löydät Jamin Alajärven toimipisteen yhteydestä. Tarjolla on hyvin varusteltuja avokonttorityyppisiä työpisteitä, mutta myös hiljaiseen työskentelyyn löytyy tiloja.

Scroll to Top