HUBI 25 – Työn tekemisen paikka

Alajärven rannalla, Järviseudun ammatti-instituutin tiloissa on toiminut vuoden ajan yhteisöllinen työtila HUBI25. Entiseen ruokalaan on rakennettu viihtyisä tila läppärityöläisille satunnaiseen tai jatkuvampaankin käyttöön.  

Tilasta löytyy seitsemän työpistettä, joissa on säädettävä työpöytä, tuoli, näyttö ja telakka läppärille. Yhdellä pisteellä on kaksi näyttöä. Työpisteiden lisäksi voi työskennellä vaikka keinutuolissa tai sohvalla istuskellen. Erikseen varattavissa on myös hiljainen työtila ja kokoustila. Ehkä paras varuste tilassa on kuitenkin maisema: Jokaiselta työpisteeltä on näkymä järvelle. Maisema muuttuu vuodenaikojen mukaan ja välillä joutsenet ja jänikset piristävät työpäivää omilla touhuillaan ikkunan takana. Kesällä käytössä on terassi, jossa voi viettää taukoja tai siirtää vaikka työpisteensä sinne. 

Tilaa voi tietenkin käyttää myös opiskeluun. Siellä on tehty niin väitöskirjoja kuin gradujakin, ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun monimuotoryhmät ovat kokoontuneet sinne seuraamaan opetusta.  

Kuva on otettu Hubi25 yhteisöllisestä etätyötilasta. Tilan yksi seinä on isoa ikkunaa ja ikkunoista avautuu kaunis järvimaisema. Kuvan etualalla on viherkasveja ja ikkuinoiden vieressä on työpöytiä.
Järvimaisema on yksi HUBI25 valttikorteista.
STUDIOH25 tilat ovat vuokrattavissa omaan käyttöön.

HUBI25 on ollut toiminnassa vuoden ja on osoittautunut tarpeelliseksi palveluksi. Rekisteröityneitä käyttäjiä on ympäri Suomen. Koulujen loma-aikoina käyttö on vilkkainta, mutta tilaa käytetään myös vakinaisena toimistona. Käyttöaste oli heinäkuusta joulukuuhun vuonna 2023 keskimäärin 53 %. Heinäkuussa oli viikko, että kaikki lomailivat, mutta välillä paikat ovat olleet myös täynnä.  

Samasta talosta löytyy myös STUDIOH25, joka on varustettu äänityksiin ja kuvauksiin. Studiota voi varata omaan käyttöön ja se onkin mainio esimerkiksi tuotekuvauksiin tai podcastien nauhoittamiseen. 

Tulevaisuudessa tavoitteena on saada samaan taloon myös omaan käyttöön varattavia työhuoneita yhteisen tilan lisäksi. Nämä tulevat olemaan maksullisia, mutta yhteinen työtila säilyy maksuttomana. HUBI25:n kehittäjätiimi haaveilee myös puhelinkopista. 

“Hankinnoissa kuunnellaan aina tilan käyttäjiä ja heidän tarpeitaan”, kertoo Aana Vainio JAMI:lta. Aana toimi ensimmäisen vuoden tilan yhteisömanagerina ja vastasi tilan suunnittelusta ja hankinnoista. “Vuosi on lyhyt aika käynnistää tämän tyyppinen toiminta, mutta pääsimme hyvään alkuun”, Aana kertoo.  

Aisaparin rooli HUBI25:ssa on tilan kehittäminen ja toiminta yhdessä JAMIn, Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja JPYP:n kanssa. Vuoden 2023 aikana toteutettiin yhdessä Etelä-Pohjanmaan Liiton myöntämällä AKKE-rahalla hanke, jonka avulla HUBI25 perustettiin ja toiminta käynnistettiin.

Lue lisää

Yhteisöllinen etätyötila Hubi25 Alajärvellä

HUBI25 kokoaa osaamista

Maaliskuussa Alajärvelle avattu yhteisöllinen työtila HUBI25 on vajaassa vuodessa osoittanut olevansa tarpeellinen palvelu. Hubi25 on avoin ja maksuton työn tekemisen tila etätyöläisille, yrittäjille ja opiskelijoille. Sieltä löytyvät ergonomiset työpisteet, sohva ja pari keinutuolia rennompaan työskentelyyn, taukotila, kahvia / teetä ja upea järvimaisema. HUBI25 kokoaa ihmisiä yllättävän laajalta alueelta. Hubissa säännöllisimmin työskentelevät asuvat joko Alajärvellä tai

Lue lisää »

HUBI25 – yhteisöllinen työtila järvimaisemalla 

Hubi25 on maksuton yhteisöllinen työtila ja kohtaamispaikka yrittäjille, itsensä työllistäjille, opiskelijoille sekä kaikille asiantuntija- ja etätyötä tekeville. Tilan löydät Jamin Alajärven toimipisteen yhteydestä. Tarjolla on hyvin varusteltuja avokonttorityyppisiä työpisteitä, mutta myös hiljaiseen työskentelyyn löytyy tiloja.

Scroll to Top