Valmennusta, verkottamista ja viestintää

Ketterästi kylillä

Aisapari on toteuttanut kylien kehittämishankkeita kaikilla EU-kausilla. Vuoden 2017 lopulla päättyi ensimmäinen Kylille-hanke, joka sai jatkoa Kylille II -hankkeesta. Vuonna 2020 käynnistettiin Kylille III -hanke, joka jatkui vuoden 2023 loppuun saakka. Hankkeet on toteutettu koko maakunnan laajuisesti eteläpohjalaisten Leader-ryhmien yhteistyönä. Rahoitus on saatu Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen kautta Maaseuturahastosta.

Lue täältä ensimmäisen Kylille-hankkeen raportti (pdf).
Kylille II -hankkeen raportti tässä linkissä (pdf).
Kylille III -hankkeen raportti tässä linkissä (pdf).

Älykäs kylä -yhteistyöhanke: Tulevaisuuden kylä 2.0

Kaavio hankkeen sisällöstä

Kenen ansiota on kylän hyvä maine?

Miten kunnat, kylät ja muut yhteisöt voivat luoda ja ylläpitää positiivista julkisuuskuvaa ja kuinka somehyökkäyksiin kannattaa suhtautua? Näihin ja moniin muihin viestinnän haasteisiin on tarjolla vastauksia juhannuksen jälkeisellä viikolla pidettävässä ainutlaatuisessa luentotilaisuudessa.

Read More »

Kylät kohtaavat ystävänpäivänä

Kylien maakunta pilotoi tulevaisuutta Etelä-Pohjanmaa on maakunta, joka elää vahvasti kylissä. Elinkeinorakenteen muutos ja palvelujen keskittäminen ovat kasvattaneet tarvetta kylien uudistumiseen niin, että ne voivat sopeuttaa toimintaansa ja keksiä uusia toimintamalleja muuttuvissa olosuhteissa. Ketterät kylät kehittyvät. Eteläpohjalaiset Leader-ryhmät ovat hakeneet Ely-keskuksesta Älykäs kylä -yhteistyöhanketta, jolla pilotoidaan kylien tulevaisuutta kolmessa teemassa: Energiakylät – Kylä voi tavoitella

Read More »
Scroll to Top