Virtaa uusissa uomissa

"Virtaa uusissa uomissa" -kehittämisstrategia linjaa kauden 2023–2027 toimintaa

Kehittämisyhdistys Aisapari myöntää hanke- ja yritystukia paikalliseen kehittämiseen alueellaan, jonka muodostavat Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli.

Rahoitettavat hankkeet valitaan siten, että ne toteuttavat Aisaparin Virtaa uusissa uomissa -kehittämisstrategiaa. Strategia vastaa suoraan alueemme tarpeisiin, sillä se on laadittu yhdessä alueen asukkaiden kanssa.

Tavoitteenamme on monipuolinen, muutosjoustava alue, jossa innostutaan ja innostetaan.

Strategiamme kuvainnolliseksi teemaksi valitsimme veden. Joet ja järvet ovat tärkeitä maiseman osia, historiallisia kulkuväyliä, elinkeinon lähteitä ja kotiseutumme rakkaita kohteita. Olisitko arvannut, että alueellamme on yhteensä 256 järveä?

Strategiassamme uudet uomat kuvaavat uusia toimintatapoja, purot erilaisia kehittämistoimia, jotka yhdistyvät kehittämisen virraksi. Kätketyt aarteet ja arvokkaat helmet löytyvät usein vesistöistä – meille loistavat hankeideat ovat aarteita!

Kaikkien Aisaparin myöntämien yritys- ja hanketukien täytyy toteuttaa valittua strategiaa.

Maskottimme on Massi Massiainen, jonka esikuva on Lappajärvestä löytyvä jäännemassiainen (Mysis Relicta). Massiainen on pieni äyriäinen, josta harva on kuullut, mutta jolla on mielenkiintoinen elämäntarina. Leader-toiminnassa etsimme tällaisia piilotettuja helmiä ja jalostamme niistä elinvoimaa alueelle.

Virtaa uusissa uomissa -strategian kehittämisen kärjet ovat

Tutustu tarkemmin strategian sisältöön

Scroll to Top