Yritykset

Aisaparin yritystuet kaudelle 2023-2027

Maaseudun yritys- ja hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–27 ovat alkaneet Hyrrä-asiointipalvelussa.
Maaseudun yritystukia voivat hakea maaseudulla sijaitsevat mikro- ja pienet yritykset. Tukea voi saada yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja investointeihin.

Uutta on osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistystuki. Lisäksi uutena tukimuotona on maatalouden kokeilutuki, jota voidaan myöntää maatalousyrittäjälle uudenlaisen maataloustoiminnan kokeiluihin, esimerkiksi uusien liikeideoiden testaamiseen.

Yrittäjät pitävät alueen pyörät pyörimässä

Yritykset tarjoavat työtä ja palveluja, ja pitävät Aisaparin alueen pyörät pyörimässä monella tapaa. Yritysten toiminta tuo rattaisiin käyttövoimaa myös alueen ulkopuolelta.
Aisaparin alueella toimii yli 5 000 yritystä. Leader Aisapari on mukana tukemassa yritysten kehittämistä ja uusien yritysten perustamista. 

Yritystuilla on vaikutusta

Maaseudulle tarvitaan uusia yrityksiä, mutta yhtä tärkeää on kannustaa nykyisiä yrityksiä kehittämään ja laajentamaan toimintaansa.
Leader Aisaparin yritystukien avulla on synnytetty 59 uutta yritystä ja 77 uutta työpaikkaa kaudella 2014–20 (mukaanlukien siirtymäkausi 2021-22). Reilut 150 yritystä on hakenut hankkeita  ja lisäksi on toteutetttu viitisenkymmentä elinkeinollista kehittämishanketta.
Yritystukiasiakkaiden liikevaihdot ja tulos ovat parantuneet 30 % lähtötasoon verrattuna.

Aisaparin yritystuet

Yrityksille myönnetään tukea yrityksen perustamisen suunnitteluun, yrityskokeiluun (ilman y-tunnusta) perustamiseen ja investointeihin. Yritystuet luovat mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen. Tärkeintä on, että yrityksesi lisää maaseudun elinvoimaa ja luo uusia toimeentulomahdollisuuksia – sekä sinulle yrittäjänä että työpaikkoina.

Neuvontaa yrittäjille

Aisapari järjestää yhteistyössä Uusyrityskeskuksen ja kuntien yrityspalveluyksiköiden kanssa neuvontaa aloittaville yrittäjille. Lisäksi toteutetaan elinkeinollisia kehittämishankkeita, joista yrittäjien kannattaa ottaa tieto ja hyöty talteen oman  toimintansa kehittämiseen.

Kehitetään yhdessä

Yritysryhmille on tarjolla koulutus- ja yhteistyöhankkeita, joissa on sekä yhteistä kehittämistä että yrityskohtaisia toimenpiteitä. Yritysryhmiin on osallistunut Aisaparin alueella 44 yritystä. Hankkeissa on kehitetty yhteistyössä muun muassa markkinointia, matkailupalveluja ja taloudenpitoa.

Yrittäjien paikallisjärjestöt Aisaparin alueella:

Ota yhteyttä

Mervi Niemi-Huhdanpää​

Toiminnanjohtaja, yritystuet​
p. 0500 765 871
int. +358 500 765 871
mervi.niemi-huhdanpaa(a)aisapari.net
Scroll to Top