Linoc Oy – Jauhemaalaamista 30 vuoden kokemuksella

Linoc Oy aloitti toimintansa vuonna 2019 Alahärmässä. 

-Meillä on eräs tuttu, joka oli harjoittanut jauhemaalausta 30 vuotta Ruovedellä. Lähdimme siitä miettimään, olisiko tällä alueella tarvetta tällaisille palveluille, kertoo toimitusjohtaja Mikko Lehtinen. Hän perusti yrityksen vuonna 2018 veljensä Jukan kanssa, kun selkeä tarve palveluille selvisi markkinatutkimuksen kautta. Vuoden 2023 alussa yrityksen toiminta siirtyi uusiin tiloihin Kauhavalle. 

Linoc on erikoistunut jauhemaalaukseen, maalausten jälkeisiin kokoonpanotöihin ja maalauksen esikäsittelyyn. Yritys erikoistuu metalli- ja koneenosiin, niin pieniin kuin suuriinkin. Yrityksellä on tuoreudestaan huolimatta taustallaan yli 30 vuoden kokemus maalaustöistä. 

Linoc Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lehtinen seisoo tuotantotiloissa maalattujen metallin palojen vieressä. Mikko näyttää ylpeältä. Metallin palat roikkuvat ilmassa siisteissä riveissä.

Investoinnilla vastataan kysyntään

Aisapari on tukenut yrityksen raepuhalluskammion investointia. Raepuhalluskammioita käytetään maalattavien osien esikäsittelyssä. Kammion avulla yritys pystyy tarjoamaan vaativampien rasitusluokkien jauhemaalauspalveluja myös isoimmille kappaleille. Aiemmin yrityksellä on ollut pöytäraepuhallusjärjestelmä, jolla voitiin käsitellä pienempiä kappaleita, mutta alueen yrityksillä oli tarve myös suuremmille kappaleille. Ennen investointia yritys ei voinut tarjoamaan palveluitaan kaikille alueen yrityksille, eikä raepuhallusta ollut kannattavaa ostaa alihankintana muilta yrityksiltä.

Aisapari oli jo entuudestaan tuttu Lehtiselle, joka oli toteuttanut aiemman investoinnin ELY:n tuella. Hänen mukaansa Aisaparin tuki oli hyvä, eikä kammiota olisi ehkä hankittu ilman rahallista apua. 

-Meillä on ollut aika kova kasvu ja uusia investointeja on suunnitteilla koko ajan. Aika näyttää mitä tulee, Lehtinen kertoo. 

Esikäsittelyprosessilaitteiston investointi

Jauhemaalaamon raepuhaltamon investointi.  Hankkeen numero 165281, yritystuki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Linoc Oy, Mikko Lehtinen. Hankkeen kustannusarvio 47 100,000 € Julkinen tuki 9 420,00 € Yksityinen rahoitus 37 680,00 € Hankeaika 8.3.2023 saakka.  

Lue lisää »
Scroll to Top