Luonto ja luonnonvarat

Miten otamme luonnon huomioon toiminnassamme, miten hyödynnämme luonnonvaroja?

Ympäröivä luonto on meille itsestäänselvyys, mutta kun avaamme silmämme ja mielikuvituksemme, voimme nähdä luonnossa paljon uusia mahdollisuuksia alueen elinvoiman ja vetovoimaisuuden kehittämiseksi.

Tällä sivulla on koottuna muutamia havaintoja, perustietoa ja linkkejä. Toivomme että aihe herättää ideoimaan, keskustelemaan, tekemään lisäyksiä ja kommentointia. Pallo on liikkeellä!

Mitä ainutlaatuista ja omintakeista me löydämme läheltämme?

Meillä on ainakin yksi harvinainen kraatterijärvi, Lappajärvi, ja muita järviä 164. Lisätietoa Järviwikistä.

Ähtävänjoki, Lapuanjoki ja kaikki niitä pienemmätkin joet, Lakeaharju ja muut pinnanmuodot ovat perintöä jääkaudesta ja sen jälkeisestä maankohoamisesta. Onhan meillä vuoriksikin kutsutut Simpsiö ja Pyhävuori tarinoineen, ja jääkauden muistomerkkinä myös esimerkiksi Kirkkopakka.

Maaperä on kasvattanut meille monimuotoisen luonnon, jota ihminen on asustanut kivikaudelta lähtien. Muinaismuistot kertovat oman erityislaatuisten tarinansa alueen synnystä.

Mitä meillä on nyt? Mitä luontoon ja luonnonvaroihin liittyviä palveluja, nähtävyyksiä, yritystoimintaa? Miten geologia, mytologia ja palvelut saadaan paketoitua yhteistuumin sekä oman alueen asukkaiden että matkailijoiden ulottuville?

Esimerkiksi liikunta- ja luontomatkailukohteita sekä erilaisia alueen palveluja on listattu oikealla näkyvässä sivuvalikossa, mutta millä keinolla erilaiset kohteet ja toimijat nivotaan yhteistyöhön?

Scroll to Top