HR Roihu – HR-konsultointia organisaation elinkaaren kaikkiin vaiheisiin Lapualta

Yrittäjänä toimiminen oli ollut Elina Harjun mielessä jo pitkään ennen HR Roihun perustamista. 
– Ensimmäisen kerran tein liiketoimintasuunnitelman jo vuosien 2014 ja 2015 vaihteessa. Olen yrittäjä kolmannessa polvessa, joten vaihtoehto on aina tuntunut luonnolliselta, hän kertoo. 

Harju on henkilöhallinto-uransa aikana päässyt kartuttamaan toimialatuntemusta eri aloilta ja saanut tehdä töitä niin teollisuudessa kuin palveluliiketoiminnassa. Samalla hän on päässyt näkemään käytännössä, millainen vaikutus hyvällä johtamisella ja kulttuurilla on suoriutumiseen ja tuloksiin.
– HR Roihua perustaessani olen vuosia kyteneen unelman äärellä. Yrittäjänä pääsen hyödyntämään osaamistani ja kokemustani alueen yritysten ja elinkeinoelämän hyväksi, Harju toteaa.

Elina Harju katsoo suoraan kameraan ja hymyilee. Hänellä on pitkät tummat hiukset ja avoin olemus. Hänellä on päällään musta bleiseri, kukkakuvioitu kauluspaita ja mustat housut.
Elina Harju on työskennellyt asiantuntijana aina pienistä tiimeistä kansainvälisiin pörssiyrityksiin ja pyörittää nyt omaa yritystään HR Roihu Lapualla.

Harju haki vuonna 2021 perustamistukea Aisaparilta HR Roihun perustamista varten. Harjun yrittäjätuttava, joka oli saanut rahoitusta toiselta Leader-ryhmältä, suositteli tuen hakemista. Tuen avulla Harju hankki tarvittavat sertifikaatit ja lisenssit, osti asiantuntijapalveluja juridisten dokumenttien laatimista varten ja rakennutti yrityksen verkkosivut. Harjun mukaan hakuprosessi oli yksinkertainen ja selkeä, ja Aisaparin hankeneuvojat osasivat opastaa häntä tarvittaessa. 

HR Roihun valttia ovat ulkoistetut henkilöstöhallinnon palvelut, eli HR-asiantuntijapalvelut yrityksille. Yritys tarjoaa muun muassa rekrytoinnin tukipalveluja, henkilöstön kehittämistukea ja osa-aikaisia henkilöstöpäällikön palveluja. Kyseessä on uusi markkina, jolla ei ole pitkiä perinteitä Suomessa, mutta se on löytänyt paikkansa. Ulkoistetut HR-palvelut ovat Harjun mukaan helpompia ja kustannustehokkaampia yrityksille, joilla ei ole tarvetta täysiaikaiselle henkilöstöhallinnon asiantuntijalle.

HR Roihun toiminta on laajentunut ja yrityksellä on asiakkaita ympäri Suomea pääkaupunkiseudulla asti. Yritys työllistää Harjun lisäksi toisenkin konsultin. Tällä hetkellä suurin mietinnän aihe yrityksen tulevaisuuteen liittyen on se, mihin suuntaan toimintaa pitäisi viedä: 

-Koko ajan mietin, että pitäisikö rekrytoida lisää konsultteja, vai jatkammeko suurin piirtein samankokoisena yrityksenä? Olemme kasvaneet kovalla vauhdilla viimeisen kahden vuoden aikana, joten olen halunnut ottaa hieman rauhallisesti ja miettiä, haluanko yrityksen olevan iso ja tehokas vai pieni ja ketterä. 

Harju haluaa rohkaista muitakin hakemaan rahoitusta Leader-ryhmien kautta. Hänen mukaansa moni välttää rahoituksen hakemista, koska pelkää prosessin olevan työläs ja hankala. Omalla toiminnallaan – sekä yrittäjänä että Aisaparin hallituksen jäsenenä – Harju haluaa osoittaa, että rahoituksen hakeminen on paljon helpompaa kuin saatetaan luulla. 

Scroll to Top