Koiramaista menoa Kauhavalla

Kauhavan kennelkerhon pentukurssilainen, kultaisennoutajan pentu Laila aidatulla nurmikentällä. Kuvassa kultaisennoutajan pentu katsoo kameraan.
Pentukurssilla treenaamassa kultainennoutaja Laila ja hänen omistaja Satu Hirvelä.

Kauhavan kennelkerho on aktiivisesti toimiva koiraharrastusseura, joka on perustettu vuonna 1993. Kennelkerho järjestää vuosittain erilaisia koulutuksia, kokeita ja koiratapahtumia, kuten pentu-, arkitottelevaisuus-, tokokursseja, näyttelykoulutusta ja palveluskoiralajeja. Talvisin yhdistys on sopinut Kauhavan kaupungin kanssa koirahiihtovuoroja.

Yhdistyksellä ei ollut aiemmin omaa kenttää Kauhavalla ja he vuokrasivat eri kenttiä Kauhavan kaupungilta käyttöönsä kesäkausille. Kauhavalta ei myöskään löytynyt virallisten kilpailujen järjestämiseen soveltuvaa kenttää. Turvallisuus syistä myös aidattu kenttä oli ensiarvoisen tärkeä yhdistykselle. Yhdistys haki rahoitusta hankkeeseen muun muassa Leader Aisaparilta ja kennelkerhon harrastuskenttä saatiin valmiiksi vuonna 2019.

Hankkeen tavoitteena oli luoda alueen koiranomistajille ja koiraharrastajille laadukas ja turvallinen ympäristö sekä koirien peruskoulutukseen että eri koiraharrastuslajien kilpailu- ja koulutuskäyttöön. Hankkeen puitteissa rakennettiin tasainen ja turvallisella maapohjalla oleva aidattu harjoitusalue sekä varastorakennukset. 

Kenttä on yhdistyksellä käytössä kesäkautena, arviolta toukokuusta syys-lokakuulle. Harjoittelukenttä on ollut alusta alkaen hyvin aktiivisella käytöllä. Yhdistys järjestää aktiivisesti eri kursseja ja tapahtumia yhdistyksen jäsenille sekä ulkopuolisille harrastajille. Kentälle on myös mahdollisuus tulla omatoimitreenihin varauskalenteria käyttämällä. Kentällä on järjestetty myös virallisia kilpailuja sen avaamisen jälkeen, esimerkiksi Rally-Tokon tuplakoe. Kurssit ovat hyvin suosittuja ja täyttyvät nopeasti.

 

 

Pentukurssilainen sileäkarvainennoutaja Zuko. Musta sileäkarvainennoutaja pentu katsoo omistajansa kättä ja istuu odottavaisesti nurmikentällä.
Kauhavan kennelkerhon pentukurssilla treenaamassa sileäkarvainennoutaja Zuko.

Yhdistys toimii täysin vapaaehtoistoimin ja usean toiminnantäytteisen kesän jälkeen uuden kentän parissa, hallituksen jäsenet keräilevät nyt hieman voimiaan ennen uusia hankkeita. 
– Kyllä me hallituksessa elätellään sellaista ajatusta, että hankkeille voisi olla myös jatkossa tarvetta. Aina joskus puheissa välähtelee ajatus pienestä kerhotalosta, jossa voisi pitää luentoja ja majoittaa kouluttajia, sanoo yhdistyksen rahastonhoitaja Maria Toimela. 

Lue lisää

Kauhavan kennelkerhon harjoittelukenttä

Hankkeen tavoitteena on luoda alueen koiranomistajille ja koiraharrastajille laadukas ja turvallinen ympäristö sekä koirien peruskoulutukseen että koiraharrastuslajien kilpailu- ja koulutuskäyttöön. Rakennetaan tasainen ja turvallisella maapohjalla oleva aidattu harjoitusalue sekä varastorakennukset. Hankkeen numero 67182, yleishyödyllinen investointi. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Kauhavan kennelkerho, yhteyshenkilö Pia Asell. Hankkeen kustannusarvio 61 380,00 € Julkinen tuki

Read More »
Scroll to Top