Aluetaito – suunnittelua ja maaperätutkimuksia Lapualla

Juha ja Kaisa Porren johtama Aluetaito Oy erikoistuu maa- ja vesirakentamisen suunnittelutyöhön ja tutkimuspalveluihin. Yrityksen tarjoamiin palveluihin kuuluvat muun muassa pohja- ja maaperätutkimukset, maastomittaukset, arkkitehtisuunnittelu sekä infrasuunnittelu.  

Aluetaito Oy perustettiin vuonna 2010 Vaasassa Infrakaari Oy-nimellä. 

-Meillä oli hetken aikaa Vaasassa toimisto. Vuonna 2014 nimi muutettiin Aluetaito Oy:ksi, ja toiminta siirtyi Lapualle nykyisiin tiloihin, yrittäjä Juha Porre kertoo.

Juha ja Kaisa Porre Aluetaito Oy:stä Lapualta

Aisaparin yritystuen hakemiseen Porret päätyivät Lapuan elinkeinojohtajan neuvon kautta vuonna 2020. Aisapari oli ollut Juha Porrelle entuudestaan tuttu järjestötoiminnan kautta, mutta Porret eivät tienneet, että myös yrittäjät voivat saada tukea. Tukea haettiin monitoimikairausvaunun ja kevytkairausvaunun investointihankkeisiin. Porren mukaan tuki on mahdollistanut uudet investoinnit, ja yrityksen pohjatutkimustoiminta on parantunut niiden ansiosta. 

-Hakuprosessi itseasiassa jopa yllätti yksinkertaisuudellaan. Pelkäsin koko ruljanssia, mutta kun sen kerran saa tehtyä, niin sen on oppinut, kertoo Porre. 

Porren mukaan yrityksellä sujuu kohtuullisesti epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta. Kustannustasojen nousun takia rakennusala on hiljentynyt, mutta Aluetaito pyrkii pysymään ajan hermolla. Suuria tulevaisuudensuunnitelmia ei ole vielä tiedossa, mutta tavoitteena on työllistää jatkossakin sama määrä henkilökuntaa kuin tälläkin hetkellä. 

Tutustu yritykseen tarkemmin heidän kotisivuillaan:  https://www.aluetaito.fi/

Pohjatutkimustoiminan kehittäminen hankkimalla kevyt kairausvaunu CPTU kairauksiin

Kehitetään geoteknistä tutkimustoimintaa hankkimalla yritykselle kevyt monitoimikairausvaunu varustettuna CPTU kairausominaisuudella lisäämään maaperätutkimuspalveluja. Kehittämisen etuna on parantunut tuottavuus, palvelujen täydentyminen, työturvallisuus ja pienentyneet päästöt. Hankkeen numero 182888, yritystuki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Aluetaito Oy, Juha Porre. Hankkeen kustannusarvio 113 900,00 € Julkinen tuki 22 780,00 € Yksityinen rahoitus 91 120,00 € Hankeaika

Read More »

Maaperätutkimustoiminnan kehittäminen hankkimalla nykyaikainen monitoimikairausvaunu

Yritys investoi uuden monitoimikairausvaunun hankintaan lisävarusteineen. Tavoitteena on geoteknisen tutkimustoiminnan kehittäminen hankkimalla yritykselle nykyaikainen monitoimikairausvaunu lisäämään maaperätutkimuspalveluja. Hankkeen tarkoituksena on kehittää ja tehostaa yrityksen maaperätutkimustoimintaa. Hankkeen numero 149830, yritystuki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Aluetaito Oy, yhteyshenkilö Juha Porre. Hankkeen kustannusarvio 201 300,00 € Julkinen tuki 40 260,00 € Yksityinen rahoitus 161

Read More »
Scroll to Top