Kestävän kehityksen viikko 25.9-1.10.2023

Kestävän kehityksen viikko logo ja taustalla kuva vadelmista.

Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko, joka nostaa esille hyvät esimerkit maaseudulla tehdystä kestävän kehityksen työstä. Kestävän kehityksen viikko järjestetään joka vuosi syksyisin viikolla 39. Viikon tapahtumia järjestetään 10 maakunnassa Suomessa, ja se on osa Euroopan Kestävän kehityksen viikkoa. Maakunnissa järjestettävien tapahtumien lisäksi viikolla on valtakunnallisia tapahtumia, joihin voi osallistua myös etänä.

Kestävän kehityksen viikko - Valtakunnalliset tapahtumat (etäosallistumis mahdollisuus)

  • 26.9.  kello 08:00-09:00 Kestävän kehityksen toimikunnan virtuaaliset aamukahvit: Kaupungit ja kunnat & Kestävä kehitys. Kestävän kehityksen toimikunnan aamukahveilla kuntaliiton Ville Nieminen ja Espoon kaupungin Helena Kyrki kertovat miten kaupungit ja kunnat ovat mukana kestävässä kehityksessä.
  • 26.9. kello 09:00-11:00 Ekotreffit. Tilaisuuden tavoitteena on antaa osallistujille vinkkejä oman toiminnan tai hankkeiden sisältöjen kehittämiseen luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta. Luvassa asiaa kylien toteuttamista ennallistamishankkeista, konkreettinen esimerkki uhanalaisen kasvin suojelun eteen tehdystä yhteistyöstä, Arkinuukailu -kyselystä ja raportista koottuja parhaita vinkkejä.
  • 26.9. kello 10:00-11:30 Energiatehokkuutta arkeen. Pohjois-Kymen Kasvun Energiatehokkuutta kylätaloihin -hanke järjestää Kestävän kehityksen viikon kunniaksi kaikille avoimia ja maksuttomia Energiatehokkuutta arkeen -tilaisuuksia. Tilaisuuksissa energiatehokkuutta lähestytään kotitalouksien arjen ratkaisujen kannalta. 
  • 26.9. kello 18:00-19:30 Arkinuukailun iltakahvit. Verkkotilaisuuteen ovat tervetulleet kaikki arkinuukailusta ja kestävän kehityksen teemoista kiinnostuneet! Illassa kuullaan oman elämän arkinuukailijan pohdintaa asumiseen ja kulutukseen sekä perehdytään kohtuutalouden maailmaan.
  • 27.9. kello 09:30-11:00 Sosiaalisen vastuullisuuden webinaari. Sosiaalinen vastuullisuus on osa vastuullisuuden kolmijakoa. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, mitä se tarkoittaa käytännössä sinun työssäsi.
  • 28.9. kello 14:00-16:00 10 vuotta Rekoilua – miten vahvistetaan lähiruokakauppaa ilman välikäsiä. Seminaarissa kuullaan eri alojen tutkijoiden esityksiä REKOn toimivuudesta sekä Suomessa että ulkomailla. Miten he näkevät REKO-mallin kehityksen, onnistumiset ja haasteet? Millaisia haasteita on koettu tällaisessa lähiruokaverkostossa, jonka toimivuus riippuu pitkälti sekä tuottajien että kuluttajien aktiivisesta sitoutumisesta sekä paikallisten ylläpitäjien vapaaehtoisesta työstä?

Tutustu Kestävän kehityksen viikon tapahtumiin tästä linkistä: https://kestavankehityksenviikko.fi/ohjelma/. Lisää tietoa Kestävän kehityksen viikosta löydät heidän kotisivuiltaan https://kestavankehityksenviikko.fi/ sekä heidän sosiaalisesta mediastaan.

Scroll to Top