Lapuan Leivän karjalanpiirakat tehdään aidolla reseptillä

Perinteikäs leipomo jo kolmannessa polvessa

Olavi ja Eila Kuntsi perustivat Lapuan Leivän vuonna 1962. Sittemmin perinteikäs leipomo on siirtynyt Koulukadulta Pitkäkujalle, ja sitä pyörittävät perustajaparin lapsenlapset. Väliin on mahtunut pitkä taival leipomotoimintaa: 
-Isoisäni on alun perin tämän perustanut. Nyt kolmannessa polvessa tätä pyöritetään, toimitusjohtaja Tuomas Mikkilä kertoo.

Pitkään toimineella leipomolla on laaja valikoima tuotteita leivistä kakkuihin ja erilaisiin kausiherkkuihin. Kiinnostavana yksityiskohtana Mikkilä kertoo, että Lapuan Leivän karjalanpiirakat valmistetaan edelleen Karjalasta kotoisin olevan Olavi Kuntsin äidin reseptillä – tämä jos mikä on perinteiden ylläpitämistä!

Matias ja Tuomas Mikkilä Lapuan Leivästä esittelevät tuotteitaan ylpeänä leipomomyymälässä.

Yrityksen tuotteita löytyy ruokakaupoista ympäri Etelä-Pohjanmaata sekä yrityksen omasta tehtaanmyymälästä Lapuan Härsilästä. Kustannustasojen viimeaikaisesta noususta huolimatta Lapuan Leivällä on sujunut hyvin, ja tuotteille on ollut mukavasti kysyntää. Toiminnan kehittäminen ja ylläpitäminen on yrittäjien mielessä.

Kun pakkauskoneen ja uunin hankinnat olivat ajankohtaisia, saatiin tietoa ja apua hanketuen hakemiseen yritysasiamieheltä. Aisaparilta saadusta rahoituksesta oli apua. 
-Saatiin hankinnat hoidettua paljon nopeammin, kuin jos tukea ei olisi ollut, Mikkilä kertoo.  

Yritys juhli 60 –vuotista taivaltaan viime vuonna ja tällä hetkellä leipomossa ahkeroi yhtensä 22 henkilöä. Tutustu yritykseen heidän kotisivuillaan http://www.lapuanleipa.fi

Aisaparin myöntämät tuet

Uunin hankinta

Yritys hankkii uuden energiatehokkaamman uunin, jossa tekniikka on uutta ja nykyaikaista. Tästä johtuen hävikki vähenee, kun paisto on tasalaatuista. Uuni on päätoiminen työkalu yrityksen toiminnassa. Uudella uunilla saavutetaan parempi energiatehokkuus

Read More »

Pakkauskoneen hankinta

Yritys hankkii uuden vaakapakkauskoneen lisävarusteineen. Uudella pakkaus- koneella yritys saa pakattua enemmän, nopeammin ja laadukkaammin leipomotuotteita kauppoihin. Hankkeen numero 96805, yrityksen investointituki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija:

Read More »
Scroll to Top