Yritykset

Yrittäjät pitävät alueen pyörät pyörimässä

Yritykset tarjoavat työtä ja palveluja, ja pitävät Aisaparin alueen pyörät pyörimässä monella tapaa. Yritysten toiminta tuo rattaisiin käyttövoimaa myös alueen ulkopuolelta.
Aisaparin alueella toimii yli 5 000 yritystä. Leader Aisapari on mukana tukemassa yritysten kehittämistä ja uusien yritysten perustamista. 

Yritystuilla on vaikutusta

Maaseudulle tarvitaan uusia yrityksiä, mutta yhtä tärkeää on kannustaa nykyisiä yrityksiä kehittämään ja laajentamaan toimintaansa. Leader Aisaparin yritystukien avulla on synnytetty 25 uutta yritystä ja yli 50 uutta työpaikkaa kaudella 2014–20. Noin sata yritystä on hakenut hankkeita  ja lisäksi on toteutetttu viitisenkymmentä elinkeinollista kehittämishanketta. Yrityksiä on tuettu noin 2 miljoonalla eurolla ja yritykset ovat itse satsanneet hankkeissa toimintansa kehittämiseen yli 6 miljoonaa. Hankkeisiin osallistuneiden yritysten liikevaihtoihin on tullut 34 %​ lisäys ja taloudelliset tulokset ovat kasvaneet 49,8 prosenttia.

Aisaparin yritystuet

Yrityksille myönnetään tukea yrityksen perustamiseen ja investointeihin.
Yritystuet luovat mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen. Tärkeintä on, että yrityksesi lisää maaseudun elinvoimaa ja luo uusia toimeentulomahdollisuuksia – sekä sinulle yrittäjänä että työpaikkoina.

Neuvontaa yrittäjille

Aisapari järjestää yhteistyössä Uusyrityskeskuksen ja kuntien yrityspalveluyksiköiden kanssa neuvontaa aloittaville yrittäjille. Lisäksi toteutetaan elinkeinollisia kehittämishankkeita, joista yrittäjien kannattaa ottaa tieto ja hyöty talteen oman  toimintansa kehittämiseen.

Kehitetään yhdessä

Yritysryhmille on tarjolla koulutus- ja yhteistyöhankkeita, joissa on sekä yhteistä kehittämistä että yrityskohtaisia toimenpiteitä. Yritysryhmiin on osallistunut Aisaparin alueella 44 yritystä. Hankkeissa on kehitetty yhteistyössä muun muassa markkinointia, matkailupalveluja ja taloudenpitoa.

Eteläpohjalaista osaamista Suomen Yrittäjien johtopaikoilla

Vimpeliläinen Anne Niemi toimii Suomen Yrittäjien hallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja seinäjokelainen Jyrki Mäkynen on valtuuston puheenjohtaja. Niemi on myös Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja.

Yrittäjien paikallisjärjestöt Aisaparin alueella:

Vieritä ylös