Rantatien Lomamökit – Mökkimajoitusta Kauhavan alueella

Rantatien Lomamökkien tarina alkoi vuonna 2011, kun Risto ja Paula Lahti ostivat Mummonmökin Oravaisista.

-Silloin oli tarkoitus, että mökki ostettaisiin omaan käyttöön. Veljeni omisti jo silloin pari mökkiä, joissa hän oli majoittanut PowerParkissa vierailevia matkailijoita. Hän sanoi, että kyllä PowerPark-matkaajat tulevat Oravaisiin asti, Risto Lahti kertoo.

Veljen ehdotuksesta Lahdet aloittivat vuonna 2012 vuokraustoiminnan Oravaisten mummonmökissä. Samalle tontille rakennettiin myös Vaarinmökki pihasaunalla vuonna 2013. Sijainti on yrityksen verkkosivujen mukaan ”hyvä tukikohta, niin etelästä kuin pohjoisesta saapuville matkailijoille”.

Nykyään Rantatien Lomamökkien toiminta on laajentunut, ja he omistavat vuokrattavia majoituskohteita myös Kauhavan alueella: Herralan huvila ja Manun mökki Ylihärmässä. Lomamökkien yhteydessä vuokrataan myös paljuja, jotka ovatkin kovassa käytössä niin talvella kuin kesälläkin. Lahtien mukaan mökkimatkailu maaseudulla tuo matkailijoille vaihtelua kerrostaloasumiseen. Pääkohteena majoitusta tarvitsevilla on melkein aina PowerPark:

-Ensin mennään sinne huvittelemaan ja sitten tullaan muualle yöpymään.

Aisaparilta Lahdet hakivat ensimmäisen kerran rahoitusta hankkiakseen ja remontoidakseen uuden majoitustilan Ylihärmästä vuonna 2021. Myöhemmin vuonna 2022 Lahdet kääntyivät jälleen Aisaparin puoleen laajentaakseen yritystoimintaansa uudella majoituskohteella. Lahtien mukaan Aisaparin tuki on ollut arvokasta, niin rahallisesti kuin hyvien neuvojen muodossa.

Koronapandemian takia Rantatien Lomamökkien bisnes – kuten matkailuala yleensä – joutui koville viimeisen parin kolmen vuoden ajan, mutta tilanne on Lahtien mukaan palautunut koronaa edeltävien vuosien tasolle. Tulevaisuudessa Rantatien Lomamökeillä on tavoitteena hankkia uusia majoitustiloja, joten silmät pidetään edelleen auki sopivien myyntiin tulevien kohteiden varalta.

Scroll to Top