Digilaari

Hallinnoija: Suomen Yrittäjäopiston kannatus ry
Kauppatie 109 Kauhava
Yhteyshenkilö: Maiju Tuomaala

Digilaari-hankkeessa tuodaan digitaaliset työkalut ja some-kanavat tutuksi yrittäjille. Yrittäjien lisäksi hankkeessa ovat mukana alueen lukioiden yrittäjyyskurssien opiskelijat.

– Yhteistyö osapuolten kesken on ollut erinomaista. Digitaalisuus on hyvin oppilaiden hallussa, he ovat jakaneet tietojaan yrittäjille. Vastaavasti yrittäjät ovat tuoneet oppilaille näkökulmaa yrittäjyyteen. Lisäksi meillä on ollut ulkopuolisia luennoitsijoita, kertoo hankevetäjä Maiju Tuomaala.

–Some on otettu haltuun kädestä pitäen. Yrittäjille ainakin yksi some-kanava on tullut tutuksi, kuvailee Tuomaala hankkeen toimintaa.

Yrittäjille ja opiskelijoille on järjestetty neljä yhteistapaamista. Lisäksi joka toinen kuukausi on tehty videotallenne, nauhoitettu webinaari, joka on mahdollistanut aiheeseen tutustumisen itselle parhaiten sopivana ajankohtana. Sisältöihin on ollut helppo palata uudelleen kertaamaan opittua.

Hankkeessa mukana olevat yrittäjä ovat eri toimialoilta, muun muassa kosmetologi, taksiyrittäjä, leipomoyrittäjä, verkkokauppayrittäjä sekä muita palvelualojen yrittäjiä. Kaikki yrittäjät ovat yksinyrittäjiä.

Lukiolaiset ovat toisen vuosikurssin opiskelijoita. Hankkeeseen osallistuvat yrittäjät ja opiskelijat ovat vaihtuneet kaksivuotisessa hankkeessa.

Hankkeen puitteissa järjestetään huhtikuussa Power Parkissa Madventures-ohjelmasta tuttujen Riku Rantalan ja Tuomas ”Tunna” Milonoffin vierailu.

Lisätään maaseutuyrittäjien digitaalista liiketoimintaosaamista ja tietotaitoa, opitaan käyttämään digitaalisia kanavia ja työkaluja. Yrittäjien lisäksi kohderyhmänä Aisaparin alueen lukioiden opiskelijat, jotka tuovat hankkeeseen omaa
osaamistaan ja tutustuvat alueen yritystoimintaan.

Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä.
Hankkeen kustannusarvio: 70 937,02 €
Tuki (eu+valtio+kunta): 49 655,50 €
Yksityinen rahoitus: 21 281,52 €
Hankeaika: 1.8.2015-31.5.2017
Toteutusalue: Kauhava, Lapua, Vimpeli, Evijärvi, Alajärvi ja Lappajärvi

Kotisivu

Hankekuulumiset 1.6.2016

Scroll to Top