Liiketoiminnan laajennuksella turvaa epävarmoihin aikoihin

Lapualaisen O-Koneistuksen päätoiminen ala on CNC- koneistus alihankintana muille yrityksille. Yrittäjänä toimii pitkänlinjan koneistaja, Olli Kojola.

— Työskentelin palkkatöissä 25 vuotta. Vuonna 2019 totesin, että nyt tai ei koskaan ja perustin oman yritykseni.

Pandemian iskiessä metallialan työt kuitenkin vähenivät huomattavasti.

—  Yritykset olivat varovaisempia investoimaan ja tekemään tilauksia. Alihankkijana on riippuvainen toisista.

Olli ja hänen vaimonsa Marika Peurala-Kojola pohtivat liiketoiminnan laajentamista tilausten hiljentyessä. He huomasivat, että pihasaunoihin ja paljuihin meni paljon enemmän puita, kun ihmiset olivat enemmän kotona.

— Tosin nyt korona ei vaikuta enää kuten pari vuotta sitten. Sen sijaan kahden viimeisimmän talven sähkönhinnan korotus  on saanut ihmisiä lämmittämään kotejaan enemmän polttopuilla ja se on saanut polttopuiden kysynnän kasvamaan myös, Marika kertoo.

Koneistuksen kaveriksi klapeja

Kojola oli kuullut Aisaparista yrityksen perustamisen yhteydessä ja pistänyt vinkin mahdollisesta tuesta yrittäjille korvan taakse muistiin.

— Kun yrityksen laajennus oli mielessä, päätettiin kysyä mahdollisesta tuesta investointeihin. Vastaukset kysymyksiin sai Merviltä aina nopeasti ja muutenkin palvelu oli ystävällistä.

O-Koneistus haki vuonna 2021 Aisaparilta rahoitusta liiketoiminnan laajentamiseen polttopuuliiketoimintaan ja verkkokaupan perustamiseen. Yritys investoi teollisuushallin rakentamiseen sekä hankki uuden klapikoneen rahoituksen avulla.

— Halli saatiin valmiiksi toukokuussa 2022, mutta ensimmäisen kesän sesonki meni meiltä välistä, koska klapikonevalmistaja ei komponenttipulan takia pystynyt toimittamaan meille klapikonetta ajoissa.

Kotimaiselle energialle on riittänyt kysyntää, kertovat Marika Peurala-Kojola ja Olli Kojola.

Valakia takkaan

Klapikone saapui yritykselle vuoden 2022-23 vaihteessa ja syksyllä 2023 ensimmäiset klapit olivat myyntikunnossa. Keväällä rakennettiin kotisivuja www.valakiatakkaan.fi polttopuiden myyntiä varteen ja luotiin samannimiset Facebook –sivut sekä Instagram-tili.

—  Kysyntää klapeille on ollut alusta lähtien. Uusi halli on hyvällä sijainnilla, ollaan näkyvällä paikalla, niin yhteydenottoja tulee myös sitä kautta, että näytään katukuvassa. Ensimmäinen virallinen sesonkikin meni hyvin, vaikka hieman jännitimme miten kauppa käy, kun tarjontaa on runsaasti, Olli toteaa.

Lue lisää

Liiketoiminnan laajentaminen polttopuuliiketoimintaan ja verkkokaupan perustaminen

Yritys laajentaa toimintaansa polttopuuliiketoimintaan. Yritys investoi teollisuushallin rakentamiseen sekä hankkii uuden klapikoneen. Hankkeen numero 169719, yritystuki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: O-koneistus, yhteyshenkilö Marika Peurala. Hankkeen kustannusarvio 180 489,00 € Julkinen tuki 36 097,80 € Yksityinen rahoitus 144 391,20 €  Hankeaika 15.11.2023 saakka.   

Read More »
Scroll to Top