Kansainvälistä ystävyyskylä toimintaa

Twinning Villages -hanke

Twinning Villages oli Aisaparin hallinnoima kansainvälinen ystävyyskylähanke, joka alkoi maaliskuussa 2020. Hankkeen aikana luotiin kolmelle Aisaparin alueen kyläyhdistykselle (Luoma-aho, Itäkylä ja Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti) pohja ystävyyskylätoimintaan. Kansainvälisinä kumppaneina toimivat GDR Valle del Guadalhorce Espanjasta sekä Grand Pic Saint-Loup ja Bouillon Cube Ranskasta. Espanjasta hankkeeseen osallistui seitsemän kylää (Alhaurín el Grande, Álora, Almogía, Cártama, Coín, Pizarra, Valle de Abdalajís) ja Ranskasta neljä (Causse de la Selle, Saint Jean de Buèges, Saint André de Buèges, Pégairolles de Buèges).

Hankkeessa lisättiin kansainvälistä toimintaa Aisaparin kylillä ja luotiin kylille mahdollisuus saada uusia ideoita toimintansa ja palveluiden kehittämiseen omilla kylillään järjestämällä vierailuja ystävyyskyliin Espanjaan (virtuaalisesti) ja Ranskaan sekä tutustumalla heidän kulttuuriinsa. Hankkeessa mukana olleet Aisaparin alueen kolme kylää pääsivät myös esittelemään omaa toimintaansa kumppaneille Suomeen kohdistuneen vierailun aikana.

Kuvassa on hankkeeseen osallistuneita kyläläisiä Aisaparin alueelta, Ranskasta ja Espanjasta, ja se otettiin Villa Väinölän edustalla Alajärvellä kesäkuussa 2022.
Hankkeeseen osallistuneita kyläläisiä Aisaparin alueelta, Ranskasta ja Espanjasta Villa Väinölän edustalla Alajärvellä kesäkuussa 2022.

Hankkeen alussa kumppanikylät tutustuivat toisiinsa perustamalla Facebook-ryhmän, joka toimi kaikkien hankkeessa mukana olevien kylien yhteisenä viestintäkanavana. Ryhmään julkaistiin tietoa kylien toiminnasta sekä kuvia ja videoita. Koska matkustaminen ei hankkeen alkuvaiheessa ollut korona-pandemian takia mahdollista, kyläläisille järjestettiin yhteisiä kansainvälisiä virtuaalitapaamisia, joissa he pääsivät jakamaan hyviä käytäntöjä. Virtuaalitapaamisia järjestettiin yhteensä viisi, ja niissä käsiteltiin erilaisia teemoja: jouluperinteet, kylien palvelut, kylien ekologiset ratkaisut, nuoriso sekä matkailu.

Hankkeen aikana laadittiin myös yhteinen julkaisu kaikkien hankkeeseen osallistuneiden kumppaneiden kanssa. Julkaisu on pienimuotoinen opas ystävyyskylätoiminnan aloittamiseen ja ystävyyskyläverkostojen ylläpitämiseen, ja sen luomisessa tullaan hyödynnettiin kylien omia kokemuksia ja vinkkejä, joita heille hankkeen aikana syntyi. Julkaisuun voi tutustua tästä linkistä: https://issuu.com/leaderaisapari/docs/twinning_villages_-julkaisu

Hanke päättyi vuoden 2022 lopussa. Tavoitteena on jatkaa yhteistyötä ja ylläpitää solmittuja ystävyyssuhteita kylien välillä myös hankkeen jälkeen mm. uusien yhteistyöhankkeiden kautta.

Lue lisää hankkeesta

Twinning Villages -hankkeessa vierailtiin Ranskassa ja Aisaparin alueella

Touko- ja kesäkuussa Twinning Villages -ystävyyskylähankkeessa mukana olevat kylät ja yhdistykset vierailivat Ranskassa ja Aisaparin alueella. Hankkeessa on mukana kolme kyläyhdistystä Aisaparin alueelta: Itäkylä, Luoma-aho ja Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti, ja kansainvälisinä kumppaneina toimii neljä kylää Grand Pic Saint-Loup – Leader-ryhmän alueelta Ranskasta ja noin viisi kylää GDR Valle del Guadalhorce – Leader-ryhmän alueelta Espanjasta. Hankkeen tavoitteena on

Read More »

Twinning villages

Hankkeessa luodaan kolmelle Aisaparin alueen kylälle (Luoma-aho, Itäkylä ja Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti) pohja ystävyyskylätoimintaan. Hankkeessa lisätään kansainvälistä toimintaa Aisaparin kylille ja luodaan kylille mahdollisuus saada uusia ideoita toimintansa ja palveluiden kehittämiseen omilla kylillään järjestämällä vierailuja muihin EU-alueen kyliin ja tutustumalla kohdemaiden kulttuuriin. Hankkeessa on mukana kolme kylää Aisaparin alueelta: Luoma-aho (Alajärvi), Itäkylä (Lappajärvi) ja Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti (Vimpeli). Kansainväliset

Read More »
Scroll to Top