Massi Massiaisen arkeen paluun vinkit aamusta iltaan

A Aamu on päivän paras hetki. Venyttele, nauti uudesta päivästä! 

I Istuminen on myrkkyä. Nouse liikkeelle vähintään kerran tunnissa, oikaise itsesi, pyöritä käsiä ja venytä niskaa. Näin veri lähtee liikkeelle ja ajatukset alkavat jälleen kulkea. Jos mahdollista, piipahda ulkona raittiissa ilmassa pari kertaa (työ)päivän aikana. 

S Suomalainen small talk hyötykäyttöön: mitä kuuluu, onpa ilmoja pidellyt. Heittäydy juttusille, vaikka naapurisi kanssa tai epäsuomalaisesti kassajonossa. 

A Ateriarytmi on tärkeä juttu: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala pitävät verensokerin ja jaksamisen tasapainossa. Muista syödä kasviksia ja hedelmiä vähintään puoli kiloa päivässä! 

P Patikoi, pyöräile, hiihdä, ui, geokätköile, frisbeegolffaile – etsi itselleni mielekäs ulkoilumuoto. Jo 20 minuutin oleskelu luonnossa laskee verenpainetta, puhdistaa ajatukset ja saa ideat rullaamaan taas päässä. 

A Annostele työ oikein. Niin palkkatyö kuin sen ulkopuolelle jäävä kotona tehtävä työ. Kirjaa työt esimerkiksi viikkosuunnitelmaan tai jaksota tehtävät kalenteriin. Aikataulu auttaa jaksamaan ja kaikki hommat tulevat hoidettua. 

R Rentoudu vapaa-ajat. Vaikka ajatukset ehkä pyörivät työssä, älä anna niiden ahdistaa. Harrasta. Keskity johonkin muuhun – esimerkiksi äänikirjan kuuntelu on hyvä ajatusten kääntäjä. 

I Illalla mennään nukkumaan ajoissa, eikä roikuta näytön ääressä pikkutunneille. Minimoi ääni- ja valosaaste. Kokeile myös tuulettaa makuuhuone ennen nukkumaanmenoa. Hyvää yötä! 

Massiaisen jumppakuva hero

Inspiraatiota alkuvuoteen

Lue lisää

Lakis Oy – laskettelun iloa Vimpelissä

Vimpelissä on ollut laskettelutoimintaa jo vuodesta 1972 alkaen, mutta nykyinen omistaja Jouni Niemelä astui Lakeaharjulla sijaitsevan Lakis Oy:n johtoon vasta vuonna 2016.  -Olin useamman kerran ajanut tästä ohi matkalla mökille ja ajatellut, että tätä paikkaa voisi kehittää ja viedä paremmin ihmisten tietoisuuteen. Kuulin sitten joitain vuosia sitten eräältä vimpeliläiseltä, että

Lue lisää »
Kuva Lappajärven avannosta

Avantoon Aisaparin alueella 

Olen aina uinut kylmässä vedessä. Heti jäiden lähdettyä keväällä, ja syksyllä lokakuulle saakka. Viime talvena aloitin avantouinnin ja pulahtelin vuoden ympäri. Ai että, sopii minulle! Avantouinti on upea harrastus monesta syystä. Sen todellisia terveysvaikutuksia tutkitaan, mutta lajin harrastajat todistavat kaikki sen tuomaa hyvää oloa. Kylmän veteen astuminen tuntuu aina aika

Lue lisää »

Hiihtämisen ilo innoittaa latukoneyrittäjää

Mikko Hautamäki ohjaa tarkkaavaisena latukonetta. Suoran latu-uran tekeminen vaatii keskittymistä. Puolikuunmuotoinen ohjain on herkkä, heilautus tekee mutkan, jonka hiihtäjän tuntee suksien alla. Metsäkoneurakointi Mikko Hautamäki hankki latukoneen kolmisen vuotta sitten. Kipinä latujen tekemiseen on kodin peruja. Keijo-isä on pitänyt Kortesjärvellä latuja kunnossa jo kolmisenkymmentä vuotta. –Kitkalle oli tulossa isot kisat

Lue lisää »
Kuvassa henkilö pitelee käsissään Patikoi, pyöräile, pulahda! reitistö opasta.

Patikoi, pyöräile, pulahda! Hae oma reitistöoppaasi ja lähde retkelle.

Aisaparin alueella on paljon kuljettavaa luonnossa viihtyvälle. Kokosimme monipuolisen valikoiman alueen kiehtovia luontoreittejä ja -kohteita reitistöoppaan kansien väliin, joten nyt on helppo valita seuraava polku seurattavaksi. Patikoi, pyöräile, pulahda! on maksuton vihkonen, jonka löydät oman kuntasi kirjaston esitehyllystä. Voit noutaa omasi myös toimistoltamme. Esitteen sivuilla QR-koodit johtavat Outdoor Active -sivuston

Lue lisää »

Outdooractive Aisaparin alueen käyttöön

Leader Aisapari on hankkinut alueensa kuntien, yhdistysten ja muiden luontomatkailutoimijoiden käyttöön Outdooractive-lisenssin, johon toimijat voivat veloituksetta syöttää omat reittinsä ja luontokohteensa nähtäville. Tähän asti syötetyt kohteet voit käydä katsomassa Intolinkki-sivulta tai Outdooractive-sovelluksesta. Mikäli tahdot tulla mukaan tiimiin syöttämään reittejä ja kohteita järjestelmään, ota yhteyttä paivi.kultalahti@aisapari.net, puh. 0400 239 359. Aisapari

Lue lisää »

Uusi vuosi - uudet kujeet

Tammikuussa vietämme Toteuta unelmasi -päivää ja kuukauden teemanamme on hyvinvointi ja liikunta. Toteuta haaveesi tai aloita muuten vain uusi harrastus.

Aisaparin alueella opistoilla alkaa kevätlukukausi tammikuussa. Tutustu opistojen tarjontaan ja ilmoittaudu kurssille!

Scroll to Top