Lakis Oy – laskettelun iloa Vimpelissä

Vimpelissä on ollut laskettelutoimintaa jo vuodesta 1972 alkaen, mutta nykyinen omistaja Jouni Niemelä astui Lakeaharjulla sijaitsevan Lakis Oy:n johtoon vasta vuonna 2016. 

-Olin useamman kerran ajanut tästä ohi matkalla mökille ja ajatellut, että tätä paikkaa voisi kehittää ja viedä paremmin ihmisten tietoisuuteen. Kuulin sitten joitain vuosia sitten eräältä vimpeliläiseltä, että paikka oli myynnissä. Toista vuotta käytiin kauppaa, kunnes saatiin lyötyä lukkoon, Niemelä kertoo. 

Nykyään yrityksellä on tarjolla paljon muutakin kuin laskettelutoimintaa. Talvella Lakeaharjulla voi laskettelun lisäksi harrastaa hiihtoa ja ampumahiihtoa. Kesällä voi harrastaa frisbeegolfia, minigolfia ja rullahiihtoa. Lisäksi alueella on näkötorni, leirintäalue sekä ravintola- ja pitopalvelut.

Niemelä haki viime rahoituskauden aikana Aisaparilta yritystukea useampia uudisrakennusprojekteja varten.  Hän oli tutustunut Aisaparin toimintaan jo ennen Lakiksen ostamista. Tuen avulla Lakikselle pystyttiin laajentamaan majoitustiloja ja rinneravintola. Niemelän mukaan yritys on kasvanut noin 30 prosenttia vuodessa, ja liikevaihto on jopa nelinkertaistunut. 

-Suunnitelmissa olisi hakea tukea uusiin investointeihin. Haluaisin rakentaa vuokraamon suksihuoltotilan ja vessat sekä uuden majoitustilan nykyisten lisäksi, Niemelä kertoo. 

Lue lisää

Lakis Oy

Lakeaharju, Lakis Oy Aloittava yritys, joka hankkii omistukseensa Lakeaharjun laskettelukeskuksen kiinteistöt ja rinnealueen. Tuettava investointihanke käsittää alueella toimivan ravintolarakennuksen laajennuksen, frisbeegolf-radan suunnittelun ja rakentamisen sekä liikuntavälineiden hankinnan. Yrityksen tavoitteena on talvikäytön lisäksi kehittää myös rinnealueiden kesäkäyttöä. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Lakis Oy, yhteyshenkilö Jouni Niemelä. Hankkeen kustannusarvio 220 750,00 € Julkinen

Read More »

Majoitusta Lakikselle

Majoitus-, juhla- ja kokoustilaksi soveltuvan rakennuksen hankinta. Hankkeen numero 47881, yritystuki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Lakis Oy, yhteyshenkilö Jouni Niemelä. Hankkeen kustannusarvio 52 525,00 € Julkinen tuki 10 505,00 € Yksityinen rahoitus 42 020,00 € Hankeaika 20.06.2018 saakka Kotisivu http://www.lakis.fi/

Read More »

Lakeaharju

Aloittava yritys, joka hankkii omistukseensa Lakeaharjun laskettelukeskuksen kiinteistöt ja rinnealueen. Tuettava investointihanke käsittää alueella toimivan ravintolarakennuksen laajennuksen, frisbeegolf-radan suunnittelun ja rakentamisen sekä liikuntavälineiden hankinnan. Yrityksen tavoitteena on talvikäytön lisäksi kehittää myös rinnealueiden kesäkäyttöä. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Lakis Oy, yhteyshenkilö Jouni Niemelä. Hankkeen kustannusarvio 220 750,00 € Julkinen tuki 44 150,00

Read More »
Scroll to Top