Balanssi Oy – Fysioterapiaa vuosikymmenten kokemuksella ja vankalla asiantuntemuksella

Vuonna 1995 Fysioterapeutti Helena Mantere otti rohkean askeleen urallaan. Hän irtisanoutui työpaikastaan Härmän kuntokeskuksesta, jossa oli ollut töissä 12 vuotta, ja perusti Alahärmään oman yrityksen Fysioterapia- ja osteopatiapalvelu Balanssi Oy:n 

– Olin miettinyt, uskaltaisinko lähteä hyvästä työpaikasta. Oma yritys oli ollut haaveena ja kun lapseni olivat kouluikäisiä, päätin perustaa oman yritykseni. Näin pystyin olemaan sujuvammin läsnä lasten arjessa, aloittamaan työpäivän esimerkiksi sen jälkeen, kun lapset olivat lähteneet kouluun, Helena kertoo. 

Työn ja perheen yhteensovittaminen yrittäjänä oli helpompaa. Helena pystyi myös hyödyntämään laajemmin koulutustaan yrittäjänä. 

– Pystyin kokonaisvaltaisemmin hyödyntämään osaamistani ja hoitamaan asiakkaitani laajemmin kuin aiemmin palkkatyössä. Olen kouluttautunut sekä fysioterapeutiksi että osteopaatiksi, Helena kuvailee. 

Varauslistat kuitenkin täyttyivät vauhdilla, ja kun yrittämistä oli takana vuosi, Helenan puoliso Erkki tuli mukaan yritykseen. Ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä tuli taloon vuonna 2000, ja nyt Balanssissa työskentelee Helenan ja Erkin lisäksi heidän tytär Mari Mantere sekä kolme muuta ammattilaista. 

Balanssin palveluita ovat fysioterapia, osteopatia, hieronta, lymfaterapia, akupunktio, personal training, LPG-hoito, Shockwave-paineaaltohoito, jooga, kuntosali-ja liikuntaryhmät, Tanita kehonkoostumusanalyysit sekä Kuntopysäkki-kevytkuntosali.

Sukupolvenvaihdoksen myötä Mantereiden tytär Mari on siirtynyt Balanssi Oy:n toimitusjohtajaksi.

Jatkuvuutta yritykselle sukupolvenvaihdoksen myötä

Helena ja Erkki Mantereen tytär Mari päätyi mukaan perheyritykseen opiskeltuaan fysioterapeutiksi. 

— Aluksi oli sellainen ajatus, etten tulisi tänne töihin. Fysioterapeutin ammatti kiinnosti, mutta palaaminen Härmään ei. Ajatuksena oli, että muuttaisin Seinäjoen suuntaan ja etsisin sieltä töitä. Kuitenkin Seinäjoella ollessani huomasin ikävöiväni takaisin Härmään, Mari kuvailee.

Mari oli tehnyt osan harjoitteluistaan sekä kesätöitä Härmässä, kun palaset loksahtivat paikalleen. 

— Yrityksestä lähti yksi työntekijä muualle töihin ja totesin palaavani takaisin synnyinseudulle, Mari kertoo.

Balanssissa on puhaltaneet syksyllä uudet tuulet, kun yrityksessä on ollut sukupolvenvaihdos käynnissä. Syksystä 2023 vastuu on siirtynyt entistä enemmän Marille. Hän on nyt Balanssin toimitusjohtaja ja Helena toimii hallituksen puheenjohtajana. Erkki Mantere on Balanssin tuikitärkeä “monitoimi-talkkari” ja auttaa tarpeen mukaan asiakastyössä, vaikka onkin eläköitynyt. Tavoitteena myös Helenalla on jäädä eläkkeelle noin vuoden päästä. 

— Tulen kyllä silti olemaan toiminnassa mukana, mutta vähennän töitä, Helena toteaa.

Leader-rahoituksen avulla rohkeammin uudistuksia kohti

Balanssi Oy haki Leader Aisaparilta rahoitusta pienliikuntatilan tehostamiseen vuonna 2017. Tilaa ehostettiin hieman ja tehostetiin pienryhmätoiminnan näkökulmasta. Tilaa voidaan hyödyntää paremmin erilaisten asiakaskuntien kanssa ja tila on hyvin muokattavissa. 

— Tilassa pystyy järjestämään toimintaa laidasta laitaan. Olemme pitäneet niin Tyky-tunteja yrityksille kuin vauvajumppaa sekä erilaisia koulutuksia. Tila on erillinen kuntosalistamme, joten tämän saa hiljennettyä hyvin ja saa oman rauhan, Mari kuvailee. 

Helena kokee, että Aisaparin myöntämän yritystuen avulla he uskalsivat rohkeammin lähteä uudistamaan tilaa. 

— Vaikka kyseessä ei ollut rahallisesti suuri hanke, kyllä sillä silti monipuolisti meidän toimintaamme, Helena kertoo. 

Tällä hetkellä Mantereet toteavat tavoitteeksensa jatkaa samaa rataa kuin tähänkin asti. Yritys on kohdannut viime vuosina samanlaisia vaikeuksia kuin moni muu, pandemian lisäksi palvelujen keskittyminen keskustoihin on tuonut muutoksia asiakaskuntaan. Mantereet ovat panostaneet yrityksessään paljon laatuun ja kouluttautuneet itse sekä kouluttaneet henkilökuntaansa. Kaikki työntekijät ovat olleet Balanssissa lähes kymmenen vuotta töissä. 

— Ehkä se laatu, kokenut henkilökunta ja monipuolisuus on se, mikä on pitänyt meillä asiakkaita muutoksista huolimatta. Suurin asiakasryhmämme on itse maksavat asiakkaat ja toinen on Kelan vaativa lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaat, Helena kertoo. 

Helenalla kertoo, että hänellä on jo muutama idea taskussaan, joiden puitteissa voisi olla yhteydessä Aisapariin uuden rahoituskauden myötä. 

— Aisaparilla on uusia rahoitusmuotoja yrityksille, jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta. Ehkä se on kuitenkin parempi, että joku muu on hakijana meiltä kuin minä, Helena toteaa nauraen.

Lue lisää

Balanssin investoinnit

Tarkoituksena tehostaa pienryhmätoimintaa ja aloittaa pienryhmämuotoista personal training -toimintaa. Liikuntatilan käyttö mm. ryhmäkokoontumisiin , kehonhuoltotunteihin ja selkäkoulutyyppiseen toimintaan ja cross fit-tyypisiin pienryhmiin. Uuden paineaaltohoitolaitten hankinta, mahdollistaa tuki- ja liikuntaelinongelmaisten asiakkaiden tehokkaamman hoidon. Hallinnoija Fysioterapia- ja osteopatiapalvelu Balanssi – Helena Mantere Oy yhteyshenkilö Helena Mantere Hankkeen kustannusarvio: 15 550,00 € Julkinen tuki  3 110,00 € Yksityinen rahoitus: 12

Read More »
Scroll to Top