Viihtyvyyttä Färirantaan veneenlaskupaikalla ja laiturilla 

Voltin maa- ja kotitalousseura ry toteutti Pikkolo IV –teemahankkeen avulla Färirantaan veneenlaskupaikan ja laiturin. Hanke toteutettiin vuosien 2018–2019 aikana ja talkootyötä hankkeeseen upposi 243 tuntia. Noin 70 kyläläistä ja asiasta kiinnostunutta osallistui laiturin avajaisiin vuonna 2019. 

Färiranta onkin yksi harvoista kunnollisista veneenlaskupaikoista Lapuanjoella. Ranta suunniteltiin niin, että veden rajaan asti pääsee autolla. Soutuveneen voi kantaa ylempäänkin rantaan, mutta moottorivene pitää veneilijän saada rantaan asti. Ranta on kaikkien virkistyskäytössä ja paikalla käykin paljon onkijoita ja veneilijöitä.

Kesäksi 2024 laituri on laskettu jälleen vesille innokkaan kökkäporukan voimin kesäkuun alussa. Laiturin laskun jälkeen seura paistoi Färirannassa makkaraa kökkään osallistuneille.

Laituri Färirannassa
Laiturin ja veneenlaskupaikan avajaisia vietettiin vuonna 2019.

Färirannassa on kaupungin omistama kanootti, jota saa maksutta lainata. Ohjeet kanootin lainaamiseen löytyvät rannalla olevasta postilaatikosta ja avainkotelon koodin saa soittamalla laatikossa olevaan numeroon. 

Alueen viihtyvyyttä on lisätty hankkimalla penkkiryhmät Kauhavan kaupungin asukaslautakunnan avustuksen avulla. Rannan postilaatikosta löytyy myös vihko, johon rannalla kävijät voivat jättää terveisensä seuralle. 

Melomisesta innostunut voi osallistua esimerkiksi Lakeuden Elämyspalveluiden järjestämille ohjatuille melontaretkille, joista osa lähtee Färirannasta.

Lue lisää

Pikkolo IV

PIKKOLO IV on teemahanke, jossa Aisaparin alueen yhdistykset voivat toteuttaa pienimuotoisia hankintoja ja investointeja. Hanke käynnistyi loppuvuodesta 2016, ja sen kautta rahoitettiin lopulta 13 toimenpidettä yhdessätoista kylässä. Yksi rahoitettavaksi sovittu toimenpide peruuntui. Hakemuksia saatiin kaikkiaan 39. Toteutetut toimenpiteet: Uimapaikka ja ulkoilureitti – Koskenvarren kyläyhdistys J.W. Snellmannin puisto – Härmä-seura Laavu – Lakaluoman kyläyhdistys Ränkimäen sauna

Read More »
Scroll to Top