Vieresniemen ranta uuteen muotoon

Vimpelin Vieresniemessä toteutettiin vuosina 2020-2022 mittava kunnostushanke, jossa mm. uimaranta sai uuden muodon. Vieresniemi on vuosia ollut suosittu vapaa-ajankohde vimpeliläisten keskuudessa. Kun SF-Caravan Järviseutu vuokrasi alueen kunnalta ja alueen käyttö laajeni entisestään, tuli tarve tehdä peruskunnostusta läpi alueen. Aisaparin tuella kunnostettiin rantaa ja pukukoppeja sekä rakennettiin laavu ja grillikota. Suosittu uimaranta saatiin entistä viihtyisämmäksi ja turvallisemmaksi.  

Talvella sauna lämpiää avantouimareille ja kevään tullen alueelle löytävät karavaanarit. Uimaranta on kuitenkin edelleen myös yleisön käytössä.  

—Viime talven jäät ja huipussaan ollut vedenkorkeus kuluttivat rantaa ja kivilaituria, mutta kunnan tuella ne korjataan kesän aikana. Alueen hoito ja kunnostus tehdään talkootyöllä. Onneksi vapaaehtoisia on riittänyt ja monelle alueella aikaa viettävälle talkoot ovat piristävä poikkeus loikoiluun, yhdistykseltä kerrotaan kuulumisia.

Alueen kehittäminen jatkuu, seuraavaksi parannetaan talviuimareiden olosuhteita ja panostetaan ympäristönsuojeluun mahdollistamalla matkailuautojen harmaavesisäiliöiden tyhjennys turvallisesti. 

Vieresniemen ranta Vimpelissä.
Luonnon rauha on Vieresniemen vetonaula.

Vieresniemen kehittämishanke

Vieresniemen toimintaa kehitetään kunnostamalla alueen uimaranta, rakentaa uimalaituri sekä pukukopit ja vessat. Alueelle johtavan tien sekä parkkipaikkojen kunnostaminen lisäävät alueen viihtyisyyttä ja saavutettavuutta. Lisäksi takkatuvan sisäremontti, huvimajan ja grillikodan rakentaminen kuuluvat hankkeeseen. Hankkeen numero 135250, yleishyödyllinen investointi. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: SF-Caravan Vieresniemi ry, yhteyshenkilö Raimo Kataja. Hankkeen kustannusarvio 32 000,00

Read More »
Scroll to Top