Pulahda tänä kesänä luonnon vesiin!

Pulahda tänä kesänä virkistäytymään Euroopan suurimpaan kraatterijärveen Lappajärveen, tai lukuisiin pienempiin vesistöihin. Luonnonvesissä uiminen on ihan parasta! 

Luonnonvesissä uiminen voi tarjota monia terveyshyötyjä. Tässä muutamia:  

  1. Mielenterveys: Luonnossa liikkuminen ja oleskelu voivat edistää mielenterveyttä. Tutkimustietoa on kertynyt siitä, että luontoympäristöillä on positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen. Metsässä liikkumisen lisäksi esimerkiksi järvessä uiminen voi auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä. 
  2. Fyysinen terveys: Uiminen luonnonvesissä tarjoaa monipuolista liikuntaa. Se vahvistaa lihaksia, parantaa verenkiertoa ja auttaa ylläpitämään terveellistä painoa. Lisäksi luonnonvesissä uiminen voi olla virkistävää ja auttaa ylläpitämään hyvää kuntoa melkein huomaamatta.
  3. Immuunipuolustus: Luonnonvesissä uiminen voi stimuloida immuunijärjestelmää. Vesi voi olla varsinkin alkukesästä viileää, mikä aktivoi kehon puolustusmekanismeja. Tämä voi auttaa vahvistamaan vastustuskykyä erilaisia sairauksia vastaan.

Etsi lähimmät rannat täältä: 

https://uimaan.fi/suomen-uimapaikat-kartalla/ 

Esimerkkejä Aisaparin tukemista uimarantahankkeista kaudella 2014-2022

Tynin montun kunnostus virkistyskäyttöön

Kunnostetaan Kauhavan Alahärmässä sijaitseva Tynin monttu, entinen hiekanottoalue virkistyskäyttöön. Alueelle tehdään uimaranta, jossa huomioidaan erilaiset kunnan käyttäjäryhmät ja matkailijat. Uimarantaa varten toteutetaan myös tarpeelliset pukukopit, pelastusvälineet ja roska-astiat. Alueelle tulee myös grillikota ja pöytäryhmä, beach volley-kenttä, vesillelaskuluiska, keinu ja lasten maastopyöräilyrata. Aluetta varten toteutetaan myös huoltotie, pysäköintialue n. 30:lle autolle ja oikoreitti kevyelle liikenteelle Härmäntien

Read More »

Vieresniemen kehittämishanke

Vieresniemen toimintaa kehitetään kunnostamalla alueen uimaranta, rakentaa uimalaituri sekä pukukopit ja vessat. Alueelle johtavan tien sekä parkkipaikkojen kunnostaminen lisäävät alueen viihtyisyyttä ja saavutettavuutta. Lisäksi takkatuvan sisäremontti, huvimajan ja grillikodan rakentaminen kuuluvat hankkeeseen. Hankkeen numero 135250, yleishyödyllinen investointi. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: SF-Caravan Vieresniemi ry, yhteyshenkilö Raimo Kataja. Hankkeen kustannusarvio 32 000,00

Read More »

Menkijärven ranta-alueen kehittäminen

Rakennetaan Menkijärven uimarannan läheisyyteen mm. rantalentopallokenttä, inva-wc, koirapuisto ja venepaikat. Tavoitteena on parantaa kyläläisten harrastusmahdollisuuksia. Hankkeen numero 91442, yleishyödyllinen investointihanke. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Menkijärven Kyläyhdistys ry, yhteyshenkilö Päivi Åttman. Hankkeen kustannusarvio 65 850,00 € Julkinen tuki  32 925,00 € Yksityinen rahoitus  32 925,00 € josta talkootyötä  30 425,00 € Hankeaika:

Read More »

Kylän virkistysalueen kehittäminen

Koskenvarren kyläyhdistys on jo aikaisemmin rakentanut omilla varoillaan grillikodan, vessat ja lentopallokentan kaupungilta vuokraamalleen maa-alueelle. Aisaparin hankkeella  alueelle rakennettiin vuonna 2010 puuvaja, uimakoppimyyntikoju-yhdistelmä ja aidattiin alue. Lisäksi hankittiin lasten leikki- ja kiipeilyvalineitä seka kannellinen hiekkalaatikko. Alueen ymparistöäon tehtiin viihtyisammäksi erilaisin istutuksin. Loppuraportti koskenvarren_kylan_virkistysalueen_kehittaminen Lisätietoa kylästä: https://aisaparikylat.net/koskenvarsi/

Read More »
Scroll to Top