Urhea – Urheilu ja liikunta elämäntavaksi

Hallinnoija Lapuan Virkiä ry
Yhteyshenkilö  Ilpo Pajula
Hankkeessa kehitetään toimintamalli nuorten liikuntaharrastuksen lopettamisen vähentämiseksi, sekä nuorten ja aikuisten aktivointiin. Hankkeessa järjestetään eri lajien esittelytilaisuuksia ja rakennetaan yhteistyötä lajien välille.
Hankkeen kustannusarvio 100 000 €
Tuki (eu+valtio+kunta) 90 000 €
Yksityinen rahoitus 10 000 €, josta talkootyötä 10 000 €
Hankeaika 1.1.2016-31.12.2017
Toteutusalue Lapua

Urhea-hankkeen projektipäälliköksi ja Lapuan Virkiän suunnistusjaoston seuravalmentajaksi on valittu Tero Viljanen (43) Tampereelta.

teroTero on koulutukseltaan sekä liikuntatieteen että filosofian maisteri ja liikunnan sekä urheilun järjestö- ja seuratyön ammattilainen. Maisteriohjelmassa hän on erikoistunut järjestö- ja kansalaistoimintaan nimenomaan liikunnan puolella ja pro gradu-työn hän teki Jukolan viestistä.

Terolla on vankka kokemus urheiluvalmennuksesta ja liikunnanohjauksesta. Hän on osallistunut liikunnan seuratoimintaan erittäin aktiivisesti 30 vuoden ajan ja suunnistanut hyvällä kilpatasolla saavuttaen useita SM-mitaleita ja kansallista menestystä. Lisäksi hän on toiminut seurassaan Hämeenlinnan Suunnistajissa lukuisissa eri tehtävissä viime vuosien aikana, kuten varapuheenjohtajana, johtokunnan jäsenenä, edustusryhmän vetäjänä ja valmennuspäällikkönä.  Suunnistuksen lisäksi hän on ollut ohjaamassa myös erilaisia muita liikuntakursseja, kuten juoksu- ja hiihtokursseja, eri-ikäisille ja -tasoisille ihmisille. Tero on myös toiminut myös Hämeen piirivalmentajana kestävyysjuoksussa.

Tero on myös tiedottamisen ja viestinnän taitaja sekä urheilutoimituksen ammattilainen. Hän on yksi Kestävyysurheilu.fi verkkosivuston perustaja ja omistaja. Urheilutoimittajan työssään hän on vastannut urheilutapahtumien uutisoinnista tehden haastatteluja, artikkeleita ja juttuja niistä.

Urhea-hankkeessa projektipäällikkö tulee toimimaan mm. näiden asioiden parissa:

  1. Liikunnan harrastajien yleinen aktivointi, opastaminen ja ohjaaminen
  2. Eri liikuntalajien esittelytilaisuuksien ja ”liikuntamessu” tyyppisten tilaisuuksien järjestäminen yhdessä projektiryhmän kanssa
  3. Toimintamallien kehittäminen eri urheilulajien yhteistyölle
  4. Suunnistus- ja maastokarttojen päivittäminen/teettäminen ostopalveluna, projektipäällikkö kilpailuttaa ja ohjaa työskentelyä
  5. Kartoittaa liikuntapaikkojen kehittämistarpeita
  6. Malliharjoitusten ja kuntotestaustapahtumien vetäminen osallistujille
  7. Koko hankeen ajan tarvittava raportointi, tiedottaminen eri välineissä sekä muutenkin hankkeen yleinen markkinointi ja osallistujien aktivointi
  8. Hankkeen tulosten, ohjeiden ja kokemusten raportointi sekä hankkeen loppuraportointi

Tero muuttaa perheineen Lapualle ja aloittaa työnsä kesäkuun 2016 aikana. Toivotan Teron tervetulleeksi Lapualle. Uskon että Tero tulee tuomaan Lapuan suunnistusharrastukseen ja koko urheilun kenttään uusia ajatuksia sekä uutta toimintaa.

Pekka Himanka

Hankkeen loppuraportti TÄSSÄ LINKISSÄ

Lapuan Virkiä ry

Scroll to Top