Kuntalaiset kuntoon

Hallinnoija:  Evijärven Urheilijat ry, yhteyshenkilö  Noora Kangastupa.

Evijärven Urheilijat ry:n hallinnoimassa hankkeessa herätellään kaikenikäisiä liikunnan pariin ja liikunnan ilon löytämiseen asennemuutoksella ja positiivisella suhtautumisella liikuntaharrastukseen.  Hankkeessa huomioidaan eri ikäryhmien tarpeet ja toiveet. Harrastuksiin kannustetaan niin perheitä kuin eri sukupolviakin. Konkreettisin, ennaltaehkäisevin toimin ylläpidetään työikäisten työkykyä, ehkäistään nuoren, pian työikään tulevan ikäluokan syrjäytymistä työelämästä terveyssyistä sekä ylläpidetään seniorikykyisten toimintakykyä.

Selkeyttämällä työnjakoa eri seurojen kesken, yhteistyöllä ja verkostoitumalla tarjotaan myös harrastusmahdollisuuksia lajeissa, joita oman kunnan alueella ei aikaisemmin ole ollut tai ei ole pystynyt harrastamaan, kuten erilaiset joukkuelajit, joihin haetaan yhteistyökumppaneita lähialueen kunnista.

Toimijoille järjestetään koulutusta muun muassa ohjaustoiminnasta yhteistyössä esimerkiksi kansalaisopiston, 4h-yhdistyksen tai eri lajijärjestöjen kanssa.

–Syksyllä 2016 yläkouluikäisille suunnattu vesiliikuntapäivä sai suuren suosion, kertoo hankkeessa työskentelevä Petteri Laukkonen.

Vesiliikuntapäivässä muun muassa melottiin sekä kalastettiin niin onkimalla kuin uistellen uisteluveneillä.

–Isoin uistimeen tarttunut kala oli kahdeksan kiloinen, Laukkonen myhäilee.

Vesiliikuntapäivään yhdistettiin erilaisia teemoja monipuolisesti, tuotiin muun muassa esiin vedestä saatavien kasvien, esimerkiksi kaislan työstämistä tuotteiksi.

Hankkeen yhdyshenkilönä toimiva Noora Kangastupa mainitsee myös kuntonyrkkeilyn saaneen suosiota.  Talven aikana hankkeessa järjestetään muun muassa laskettelumatkan Lakikselle. Kesällä suunnitelmissa on tanssikurssin järjestäminen kaiken ikäisille.

Hankkeessa rakennetaan urheiluseuralle laaja-alainen ja innovatiivinen toiminta-ajatus
ja strategia aktiivisen seuratoiminnan pohjaksi. Herätetään kuntalaisten into
ja kipinä liikuntaan.

Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä.
Hankkeen kustannusarvio 100 000,00  €
Julkinen tuki 90 000,00  €
Yksityinen rahoitus 10 000,00   €
josta talkootyötä 9 000,00   €

Hankeaika 01.06.2016 – 31.12.2017 

Kotisivu

Kuntalaiset kuntoon loppuraportti 1
Kuntalaiset kuntoon loppuraportti 2

Scroll to Top