Ylikylän hiittisuora

Mikko Ojanperä ohjasti Markin Ahtia juuri avatulla hiittisuoralla Kortesjärvellä.
Mikko Ojanperä ohjasti Markin Ahtia juuri avatulla hiittisuoralla Kortesjärvellä.

Kortesjärven Hevosjalostusyhdistys ry toteutti Aisaparin hankerahoituksen tuella hiittisuoran Kortesjärven Ylikylään. Filpakan metsäautotielle, lähelle Ylikylän metsästysmajaa rakennetun hiittisuoran pituus on noin kaksi kilometriä. Hiittisuora ei ole suora, vaan kulkee myös kumpuilevassa maastossa. Valjastuspaikat ovat neljälle hevoselle.  

Idea hiittisuora-hankkeesta syntyi vuonna 2015. Hankkeen tavoitteena oli parantaa hevosten valmennusmahdollisuuksia. Ravihevosten valmennus on ympärivuotista toimintaa, joka edellyttää hyviä treenipaikkoja. Raviradoilla ajetaan kilpailuharjoituksia, mutta ainoaksi harjoituspaikaksi niistä ei ole. Kilpahevosten henkinen hyvinvointi paranee valmentaessa metsäisessä ja rauhallisessa maastossa. Valmentaminen maanteillä liikenteen seassa on turvallisuusriski sekä hevoselle, valmentajalle että autoilijoille. Tämän vuoksi yhdistys lähti hakemaan mahdollisuutta luoda valmennuspaikkaa pois liikenteestä.

Hanke aloitettiin keväällä 2016 ja saatiin päätökseen vuoden 2017 lopussa. Hiittisuoran tekoon talkootunteja meni noin 650. Hiekkaa sen monessa eri muodossa ajettiin suoralle tonneittain. Vuoden 2017 poikkeuksellisen sateinen ja kylmä sää vaikeutti hankkeen toteutusta, mutta hankkeen viimeiset palat, hevosten valjastustolpat, saatiin iskettyä maahan joulun välipäivinä. 

Hiittisuoran avajaisia vietettiin alkusyksystä 2018. Hiittisuoran avaukseksi Kortesjärven Hevosjalostusyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Autio ja Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää leikkasivat nauhan. Ensimmäisenä valjakkona hiittisuoran testasi Mikko Ojanperä ja Markin Ahti.  Lapsille tapahtumassa oli poniajelua ja keppihevosrata.  

Hiittisuora on kaikkien lähialueiden hevosharrastajien käytettävissä. Hankkeen kustannusarvio oli 26 120 euroa, josta vastikkeettoman työn osuus 13 060 euroa. 

Lue lisää

Kortesjärven hiittisuora

Hevosvalmennuksen olosuhteiden parantaminen sekä turvallisen valmennuspaikan rakentaminen Kortesjärven Ylikylään. Rakennetaan hiittisuora hevosurheilijoiden käyttöön. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Kortesjärven Hevosjalostusyhdistys ry, yhteyshenkilö Hanna Autio. Hankkeen kustannusarvio 26 120,00 € Julkinen tuki 13 060,00 € Yksityinen rahoitus 13 060,00 € josta talkootyötä 13 060,00 € Hankeaika 30.04.2016 – 31.12.2017 Loppuraportti Kortesjärven Hevosjalostusyhdistys ry

Read More »
Scroll to Top