Sopiiko lemmikki työpaikalle? 

Etätyötä tekeville oma lemmikki on se läheisin työkaveri ja on joku ottanut koiraan mukaan rekkaankin, mutta toimistoille eläimiä otetaan harvoin. Työkavereiden ja asiakkaiden allergiat voivat rajoittaa lemmikkien tuomista työtiloihin. Ne, joiden työpaikalla on esimerkiksi toimistokoira, ovat kyllä huomanneet sen positiivisen vaikutukseen viihtyvyyteen. Kotitoimistolla koira muistuttaa tauoista, jotka innokkaalta puurtajalta tahtovat joskus unohtua.  

HUBI25 -yhteisöllisessä työtilassa kokeiltiin vuosi sitten kaverikoiria toimistoympäristössä. Kennelliiton kaverikoirat tulivat pariksi tunniksi yhteiseen työtilaan, niitä sai rapsutella ja yhdessä käytiin myös ulkoilemassa. Töitä sai tehdä kuitenkin rauhassa; kun ihminen asettuu työpöytänsä ääreen, koira yleensä asettuu lähistölle torkkumaan. Hubissa vieraileen koiria muutenkin, mutta aina erikseen sovittuna: Tärkeintä on, että hubissa töitä tekevät tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat tehdä työt rauhallisessa ympäristössä.

Koirien läsnäolo rentouttaa, ja saa usein myös ihmiset puhumaan toisilleen. Aina ei kuitenkaan eläintä voi tuoda työpaikalle. Silloin voi kokeilla esimerkiksi tuoda metsän äänimaailmaan tilaan: esimerkiksi lintujen laulu rentouttaa ja nostaa mielialaa.  

Työpäivää pitää miettiä myös osallistuvan lemmikin näkökulmasta. Onko ympäristö eläimelle stressaava, onko tilassa kovia ääniä tai hajuja, jotka voivat häiritä eläintä? Joskus on parempi, että eläin viettää päivän omassa tutussa ja rauhallisessa kodissaan.

Whippet ’Harmi’ rentoutuu toimistolla keskeisellä paikalla, jossa voi tarkkailla liikennettä tulostimen ja työpisteiden välillä. 
Whippet ’Harmi’ rentoutuu toimistolla keskeisellä paikalla, jossa voi tarkkailla liikennettä tulostimen ja työpisteiden välillä. 
Scroll to Top