Hankkeella voi pelastaa hengen

Energiatehokkuus, turvallisuus ja viihtyisyys lisääntyivät Aisaparin alueen kylillä ja yhdistyksissä viidentoista ilmalämpöpumpun ja kymmenen sydäniskurin verran. Kaksi sydänyhdistystä hankki lisäksi harjoitusiskurit ja Anne-nuket, jotta voivat levittää elvytysosaamista ja sydäniskureiden käyttöopastusta. 

Lisäksi Pikkolo5-hankkeella saatiin yhteisöllisiin toimitiloihin kokoustekniikkaa ja harrastusvälineistöä – onpa listalla myös induktiosilmukka ja riistakameroita. Mukaan mahtuivat lisäksi kuivakäymälä ja laituri. Kylätalojen ympäristön viihtyisyyttä lisättiin muun muassa keinujen ja penkkien avulla ja yksi laiturikin hankittiin. 

Teemahankkeet ovat siirtyneet historiaan, mutta pienhankkeiden haku on jälleen auki. Hakemukset pyydetään tekemään Hyrrään maaliskuun loppuun mennessä.  

Pienhankkeella rahoitetaan 2.000-8.000 euron hankintoja yhteiseen käyttöön. Investoinneissa tuki on 65 prosenttia. Myös kehittämishanketta voi hakea pienhankkeena, kunhan kustannukset pysyvät alle 8.000 euron. Kehittämishankkeissa tuki on 90 prosenttia. Millaista uutta toimintaa teidän yhdistys tahtoisi kehittää? 

Katso vinkit ja ohjeet kotisivun artikkelista https://www.aisapari.net/aisapari-tiedottaa/pikkolot/ 

Ihmisiä sydäniskurin ympärillä
Kortesjärven nuorisoseuralla harjoiteltiin Aisaparin Pikkolo-hankkeella hankitun sydäniskurin käyttöä ja elvytystä Anne Kettulan johdolla.

Lue lisää

Pienhankkeet hakuun maaliskuuhun mennessä!

Mitä lisävarustusta tai pikku parannusta teidän kylätalollanne tarvittaisiin tai olisiko yhdistyksellänne halua jonkin uuden toiminnan käynnistämiseen? Onko suunnitelmissa uusia energiaratkaisuja, turvallisuuden parantamista tai vaikkapa luontopolun ja piha-alueen viihtyisyyden kohentamista? Mitä harrastusvälineitä voisi hankkia yhteiseen käyttöön tai olisiko yhteisen kokoontumistilan digivälineistöissä toivomisen varaa? Vai pitäisikö suunnitella ihan jotain muuta? Pienhankkeella voi hakea tukea sekä suunnitelmien laatimiseen

Read More »

Yhdistykset ja yhteisöt

Yhdistykset ja yhteisöt Kauden 2023-2027 tuet yhdistyksille ja yhteisöille Hanketukia voivat hakea julkis- ja yksityisoikeudelliset yhteisöt, kuten yhdistykset, järjestöt, oppilaitokset ja kunnat. Rahoitusta voi saada esimerkiksi koulutukseen ja tiedonvälitykseen, yleishyödyllisiin investointeihin, kylien kehittämiseen, elinkeinojen kehittämiseen sekä innovaatiohankkeisiin. Osaaminen, innovaatiot ja digitalisaatio ovat läpileikkaavia teemoja kaikissa toimissa. Yleishyödylliset investointihankkeet Kehittämishankkeet Pienhankkeet Vuoden 2024 valintajaksot Maaseudun yritys-

Read More »
Scroll to Top