Reitistöt ja luontokohteet näkyviksi Aisaparin alueella

Lisätään Aisaparin alueen luontoreittien ja luontokohteiden näkyvyyttä ja luodaan niistä alueen vetovoimaisia kohteita, joita käyttämään ja joiden tarjoamia palveluita hyödyntämään sekä paikallisten asukkaiden että muualla asuvien on helppo tulla. Katse suunnataan myös naapurimaihin toteuttamalla monikelistä ja -kanavaista viestintää.

Hankkeessa on lunastettu Aisaparin alueen reittien ja luontokohteiden esittelyyn Outdooractive-lisenssi. Outdooractive on Euroopan laajin luontoliikuntasovellus. Hankkeessa tehdään yhteistyötä Kuudestaan ry:n Kuuden tähden reitistön hankkeiden kanssa. Reittien ja kohteiden perustamiseen on perustettu Aisaparin tiimi, johon kuuluu jokaisesta kunnasta vapaa-aikatoimien, liikuntajärjestöjen tai hankkeiden edustajia – kaikkiaan kymmenkunta jäsentä.

Outdooractivea edustaa Suomessa Ellare Oy, jonka kouluttaja Johannes Sipponen on perehdyttänyt tiimiläisiä tuotekorttien syöttämiseen järjestelmään.

Loppuvuoden ajan keskityttiin kohteiden ja reittien syöttämiseen ja uusien jäsenten rekrytointiin mukaan tiimiin. Aisaparin kotisivulle on perustettu flexwiev-näkymä järjestelmään syötetyistä kohteista, joita jokainen toimija ja taho voi halutessaan jakaa myös omille sivuilleen tai sosiaaliseen mediaan.

Vuonna 2022 varmistetaan kohteiden ja reittien järjestelmään syöttämisen ja ylläpidon jatkuvuus, markkinoidaan Outdooractivea kohderyhmälle ja innostetaan toimijoita uusien mielenkiintoisten reittien toteuttamiseen.

Tavoitteena on saada Aisaparin alueesta vetovoimainen luontoliikunta ja -matkailukohde.

Hankkeen numero 157343, kehittämishanke.

Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä.

Hallinnoija: Aisapari ry, yhteyshenkilö Päivi Kultalahti.

Hankkeen kustannusarvio 55 955,29 €

Julkinen tuki 55 955,29 €

Hankeaika 20.1.2021-30.9.2022.

Scroll to Top