Nuorisolle

Nuorilta nuorille

Aisapari on kuuden pohjoisella Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan kunnan – Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli, Alajärvi, Lapua, Kauhava – yhteinen kehittämisyhdistys, joka perustettiin keväällä 1999.

Koko Leader-toimintatavan ideana on, että Leader-ryhmä on toimintansa toteuttamisessa riippumaton ja itsenäinen. Näin halutaan varmistaa kehittämisideat todella kulkevat ”alhaalta ylös” ja toiminta on paikallislähtöistä. Kantavana ajatuksena on valjastaa paikallisten asukkaiden oma asiantuntemus, osaaminen ja toiminta alueen kehittämistyöhön. Kehitämme alueen elinvoimaisuutta asukkailta kumpuavien ideoiden ja tarpeiden pohjalta. 

Tämä sama ajatus kantaa myös Aisaparin rahoittamissa hankkeissa, jotka ovat suunnattu nuorisolle. Tällä hetkellä Aisaparin nuorisojaoston toiminta on tauolla ja kaudella 2023-2027 keskitymme tukemaan nuorisohankkeita ja toteuttamaan niitä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Kannustamme 4H-yhdistyksiä, kuntien nuorisojaostoja, lasten ja nuorten liikuntaseuroja sekä muita nuorten kanssa työskenteleviä olemaan meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä liittyen hankerahoitukseen sekä yhteistyöhankkeisiin.

Tuemme myös nuoria aikuisia yrittäjyyden alkuaskelilla. Tänä hankekautena 2023-2027 yritystukia voivat hakea maaseudulla sijaitsevat mikro- ja pienet yritykset. Tukea voi saada yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja investointeihin. Uutta on osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistystuki.

Aisaparin nuorisojaosto

Aisaparin 13-27-vuotiaille nuorille suunnattu Nuoriso-Leader toiminta käynnistyi kesäkuussa 2019 nuorisojaoston järjestäytymiskokouksessa. Ensimmäisen toimintavuoden aikana on tutustuttu Aisaparin toimintaan ja jaettu rahoitusta nuorten hankkeille. Vuonna 2021 toteutettiin kansainvälinen nuorisovaihto Kortesjärvellä, Kauhavalla.

Tällä hetkellä jaoston toiminta on tauolla.

Ellinoora Takala

Kansainvälisyys sekä nuorten aktivointi
puhelin +358 400 152 171 - sähköposti tnc(a)aisapari.net

Jenni Hautala

Tiedottaja, sisällöntuottaja
puhelin +358 40 186 7433 - sähköposti jenni.hautala(a)aisapari.net

Scroll to Top