Leader Aisapari on vuodesta 2013 saakka palkinnut intoilijoina henkilöitä ja tahoja, jotka ovat esimerkillisellä tavalla tehneet tunnetuksi Aisaparia ja soveltaneet Leader-toimintatapaa omassa verkostossaan. Palkinnot on jaettu perinteisesti vuosikokouksen yhteydessä.
Tällä kertaa intoilijana palkittiin Susanna Korkiatupa Vimpelistä. Susanna on osallistunut aktiivisesti Järviseudun alueen kehittämiseen muun muassa master plan -työryhmissä. Hän on myös kouluttanut hankevetäjiä viestimään paremmin. Positiivisella asenteella Susanna kannustaa kanssaihmisiään kehittämään kotiseutuaan ja huomaamaan hyvät asiat ympäristössään. Viimeksi Vimpelin yrittäjien puheenjohtajana hän on käynnistänyt Vimpelin keskustan kehittämishankkeen.
Vuoden Intoilijaksi valittavalta edellytetään lipunkantajuutta edelleenkin ja toivotaan hänen sitoutuvan osallistumaan myös tulevan vuoden ajan Aisaparin kampanjoihin ja yhteistyökuvioihin sekä kertomaan edelleen tietoa Aisaparista ja hyvistä käytännöistä.
Vuoden Intoiluna palkitaan taho, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt alueen elinvoimaa, viihtyisyyttä tai turvallisuutta. Palkinnon voi saada myös taho, joka on innostaa alueen asukkaita yhteisöllisyyteen, vähentää syrjäytymistä ja lisää toinen toisistamme huolen pitämistä ja välittämistä.
Tänä vuonna palkinnon sai MC Club Härmä. Kerhossa on tehty vaikuttavaa nuorisotyötä jo vuosia. Nuorille on tarjottu yhdistyksen tiloissa koulutusta ja mahdollisuutta korjata omia mopojaan tai osallistua kerhon projekteihin. Kerho tekee laajasti yhteistyötä eri yhdistysten kanssa toiminta-alueellaan.
Aisaparin rahoituksella kerho on hankkinut vastikään työkaluja ja nosturin, joiden avulla nuorten toimintaa voidaan kehittää edelleen. Kerhon puolesta olivat palkintoa vastaanottamassa varapuheenjohtaja Håkan Pukkila ja sihteeri Sari Poromaa.
Vuosikokouksessa hyväksyttiin tilit ja myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Toimintakertomuksessa todettiin, että hankepäätöksiä on tälle kaudelle tehty kaikkiaan 257 kappaletta, joista myönteisiä on ollut 205. Aisaparin kehyksestä on rahoitettu lisäksi kymmenkunta alueiden välistä ja kansainvälisyyttä edistävää hanketta.
Myöntövaltuutta vuosille 2014-2020 Aisaparilla on kaikkiaan noin 10,3 miljoonaa euroa, josta tähän mennessä on jaettu 8,3 miljoonaa. Lisäksi hankehakijat ovat käyttäneet omaa rahaa tai tehneet talkootyötä yhteensä 4,8 miljoonan euron arvosta.
Vuosikokouksen puheenjohtajan toimi Marjo Hannula ja päätökset kirjasi pöytäkirjaan toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää.
Aisapari viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Merkkivuosi näkyy toiminnoissa pitkin vuotta. Kevätkokouksen päätteeksi tarjottiin juhlavuoden kunniaksi ilmainen elokuvanäytös Y-kinossa: paikallisin voimin tuotettu Anteron aarteen jäljillä.
Syyskuun loppuun saakka on käynnissä valokuva-, video ja tarinakilpailu, johon voi tuotokset lähettää sähköpostilla tai somessa hashtagillä #aisapari20. Lisäksi tehdään jäsenhankintaa ja toivotaan yhä useamman asukkaan, yrityksen ja yhteisön liittyvän mukaan alueen omaan kehittämisyhdistykseen. Jäsenmaksu on yksityishenkilöiltä 15 euroa vuodessa, yrityksiltä ja yhteisöiltä 25 euroa.
Tässä vielä tilasto aiemmin palkituista
Vuoden Intoilijat:
2013: Katja Jaskari Ylihärmä
2014: Aana Vainio Alajärvi
2015: Mauri Jokela Kortesjärvi
2016: DownTownBowling -yrittäjät Harri Lahdensuo, Juhani Riutta ja Sari Riutta, Lapua
2017: Heikki Valijoki, Evijärvi
2018: Päivi Haapaniemi, Lehtimäki
2019: Susanna Korkiatupa, Vimpeli
Vuoden Intoilut
2013: Itäkylän maa- ja kotitalousseura Lappajärvi
2014: Kauhajärven kyläyhdistys Töpinä Lapua
2015: Härmänkylän nuorisoseura/Onnela Alahärmä
2016: Kyläelokuvafestivaali Alajärven Luoma-aho.
2017: Kauhavan koirapuisto.
2018: Lakis/Jouni Niemelä
2019: MC Club Härmä