Vinkkejä verkkokaupan perustamiseen

Aisapari ja Lapuan kaupunki järjestivät  webinaarin verkkokauppa ja uudet markkinat.

Webinaarissa verkkokaupan perustamisesta kertoi Juha Lemponen Riima Oy:stä ja kansainvälisen kaupan aloittamisesta Juha Lahtinen Exportmaker Oy:stä sekä Mervi Niemi-Huhdanpää Aisaparista kertoi mahdollisuuksista Leader-yritystukeen.

Verkkokauppa vaatii työtä siinä missä kivijalkakauppakin. Verkkokaupan perustamista ei saa pitää vain teknisenä asiana yritykselle, vaan hyvin toimiva verkkokauppa vaatii yritykseltä sekä toimintatapojen että yrityksen muun digitalisaation miettimistä. Verkkokaupassa tuotteen, palvelun ja visualisuuden tulee olla kunnossa. Juha Lemponen antoi esityksessään hyviä vinkkejä verkkokauppa-alustan valitsemiseen ja verkkokaupan toteuttamiseen ja markkinointiin.

Kansainvälistyminen on investointi yritykselle, sanoi Juha Lahtinen. Yrityksen kotipesän ja tuotteen on oltava kunnossa, jotta kansainvälisille markkinoille voi lähteä. Yrityksen tulisi tehdä kv. markkinoille menosta suunnitelma, jossa on esitetty tarve lähteä kv. markkinoille, omat valmiudet, ja kartoitettu uudet markkinat (kilpailutilanne, jakelukanavat, hintataso, kulttuuri yms.) Markkinoiden kartoitus on iso satsaus myös rahallisesti, mutta niin on myös väärän markkinan valinta. Esityksessään Juha Lahtinen antoi monta käytännön vinkkiä kansainvälisen kaupan aloittamiseen ja sekä miten yritykset voisivat yhdessä tehdä tätä ja miten verkkokauppaa voi hyödyntää kansainvälistymisessä.

Lataa tästä webinaarin esitykset:
Juha Lemponen, Riima Oy (pdf)
Juha Lahtinen, Exportmaker Oy (pdf)
Mervi Niemi-Huhdanpää, Leader Aisapari

Scroll to Top