Vauhtia valokuituun

Kuvassa kaivinkone upottaa valokuitua
Valokuitutyöt ovat käynnissä Tiistenjoella.

Valokuiturakentaminen Aisaparin alueella sai vauhtia viime vuoden aikana, kun haussa oli hankerahoitusta ELY-keskuksesta. Aisaparin Vauhtia valokuituun -hanke järjesti aktivoi ja innosti kyliä mukaan. Hankerahoitustakin saatiin monelle alueelle, lisäksi osa alueista rakennetaan kaupallisesti.

Tänä kesänä rakennetaan Lapuan kylistä Haapakoskella, Tiistenjoella, Lakaluomalla ja Ylikylässä sekä Kauhajärvellä. Näillä kaikilla alueilla on rakentajana Japo Alajärveltä.

Kauhavalla rakennetaan Ruotsalassa, Huhmarkoskella, Viinikassa ja Lummukassa, myös näillä alueilla on rakentajana Japo sekä Alahärmässä Oravaistentiellä (Kantola-Huhtamäki-Vakkuri) sekä Kuoppalassa, siellä rakentajana NU-Net.

Kauhavan kaupunki myöntää kylille 1000 euron ”toimintatonnin”, joilla kauhavalaiset yhdistykset voivat innostaa esimerkiksi oman kylän asukkaita valokuidun hankkimiseen ja vauhdittaa parempien yhteyksien saamista.

Kevään 2022 aikana tiedotustilaisuuksia on järjestetty parisen kymmentä, lähinnä Ala- ja Ylihärmän sekä Kortesjärven kylissä sekä Lapuan Hellanmaassa. Kiinnostus on kova ja vuoden 2023 aikana valokuiturakentaminen näillä alueilla tullee toteutumaan.

Jos valokuitutiedotus ei ole sinua tavoittanut, niin ole yhteydessä Aisaparin toiminnanjohtajaan, Mervi Niemi-Huhdanpäähän, puh. 0500 765871, niin tietoa löytyy ja voidaan suunnitella syksyn 2022 tiedotusiltoja.

Maakunnallisessa Vauhtia valokuituun -hankkeessa on tuotettu myös allaoleva video:

Scroll to Top