Valokuituilta Ylihärmässä

Vauhtia valokuituun -hanke järjestää valokuituillan Härmän Kylpylässä torstaina joulukuun 1. päivänä iltakuudelta alkaen. Tule kuulemaan valokuidun eduista ja mahdollisuuksista meidän alueellamme!

Kiinteän laajakaistan (100Mit/s) kattavuus tilanne on Etelä-Pohjanmaalla heikko. Suurimmassa osassa kuntia laajakaistan saatavuus on alle 25%. Nopea ja luotettava tiedonsiirtoyhteys kuitenkin tarvitaan niin yrityksiin ja maatiloille kuin yksityistalouksiinkin. 

Valokuitu suoriutuu vaivatta kasvavista tietomääristä. Se on vakaa eikä pätki, vaikka käyttäjiä olisi kuinka paljon samanaikaisesti. Valokuitu kohottaa kylien elinvoimaisuutta ja lisää kiinteistöjen arvoa.

Vauhtia valokuituun -hanke

 

Hankkeen tavoitteena on saada valokuitu mahdollisimman monen eteläpohjalaisen yrityksen ja asukkaan saataville. Hanke tiedottaa ja aktivoi kyliä ja yhteisöjä valokuidun tuomista eduista ja hyödyistä ja kokoaa mahdollisia investointikohteita ja avittaa niiden rahoituksen haussa.

Hankkeen toimialueena on koko Etelä-Pohjanmaa. Hanketta toteuttavat Leader Aisapari ja Leader Liiveri. Hanke jatkuu vuoden 2022 loppuun saakka.

Kuvassa valokuituillan mainos

Scroll to Top