Turvallisuutta ja varautumista

Syyskuussa alkaa mittava kurssikiertue kylillä yhteistyössä Aisaparin toimialueen kolmen kansalaisopiston kanssa: Järvi-Pohjanmaa, Järvilakeus ja Lapuan kansalaisopisto. Kumppanina on myös Vapepa, jonka tapahtumakalenterista kurssi-illat löytyvät ilmoittautumislinkkeineen. Kurssit ovat myös kansalaisopistojen opinto-ohjelmissa. Valitse itsellesi sopivat illat taulukosta:

Kurssimainos

Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta järjestelyjen vuoksi toivottavaa. Voit ilmoittautua mukaan kansalaisopistojen kautta tai puhelimitse Päivi Kultalahdelle Aisapariin p. 0400 239 359. Ilmoittautumislinkit löytyvät myös Vapepan kalenterista.

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Kahden illan kurssit pidetään aina klo 18-19.30. Ensimmäisenä iltana on aiheena ”Mistä turvallisuus syntyy”-  käydään läpi turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä ja turvallisuuden rakenteita sekä pohditaan erilaisia häiriötekijöitä ja niihin varautumista. Toisena iltana keskitytään omatoimiseen varautumiseen erilaisissa häiriötilanteissa. Jomman kumman illan ohjelmassa on mukana myös Iskua Etelä-Pohjanmaalle -hankkeen elvytysnäytös. Osallistujien kesken on luvassa myös arvontaa.

 

Kylille-hankkeessa on edistetty turvallisuutta monin tavoin vuodesta 2015 lähtien. On pidetty kyläturvallisuusiltoja, Meidän turvallinen kylä -koulutuksia ja jaettu erilaisissa tempauksissa tietoa turvallisuudesta ja varautumisesta – mukaanlukien 600 kotivarasankoa!

Kyläturvallisuuskouluttajakoulutus järjestettiin yhteistyössä SPEKin kanssa ja etsinnän peruskursseja yhteistyössä Vapepan kanssa. Vapepan paikallistoimikunnan sihteerinä hankevetäjä Päivi Kultalahti ottaa edelleen vastaan alueen kurssitoivomuksia.

– 72H varautumiskouluttajakoulutuksia on suoritettu sekä livenä ennen pandemiaa ja sen jälkeen verkossa. Verkossa on suoritettu myös ensihuollon ja henkisen tuen koulutuksia, Päivi Kultalahti luettelee.

Kylille-hankkeessa tuotettuun kylän turvallisuussuunnitelmaan voit tutustua materiaalipankissa. Sieltä voit imuroida myös turvatauluja luontokohteisiin tai kylätalojen ilmoitustauluille. Osoite- ja sijaintitiedot merkitään taulun alaosaan – näin taulu palvelee tärkeänä apuna, jos  kohteessa vieraileva joutuu hälyttämään apua paikalle. Luonnossa liikkuijan ohjetauluja saa Aisaparilta myös valmiiksi laminoituina, ota yhteyttä!

Scroll to Top