Retki Kaskisiin ja Sälgrundin majakkasaareen 3.9.

kuva majakkasaaresta

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke järjestää yhteisen opintoretken Kaskisiin ja Sälgrundin majakkasaareen. Kuva: Kosti Keistinen (kuvalaina https://salgrund.fi)

Merimatka Kaskisten vierassatamasta Sälgrundin majakkasaareen  kestää puolisen tuntia ja sen aikana nautimme näkymistä kaupungin asutukseen, merenrantaan ja kesämökkeihin, teollisuusalueelle ja Kaskisten syväsatamaan. 

Sälgrundin saarella sijaitsee Suomen ensimmäinen petrolikäyttöinen majakka ja kulttuurihistoriallisesti arvokas luotsiaseman ympäristö. Majakalle on venesatamasta noin 800 metrin kävelymatka.

Majakan läheisyydessä on entisen luotsiaseman ja muiden asuinrakennusten luoma idyllinen pihapiiri. Nykyisin rakennukset on muutettu majoitus-, kahvila- ja kokoustiloiksi.  Saarta kiertää luontopolku, joka johdattaa karuille rantakallioille, vihreille rantaniityille ja metsiin. Museovirasto on määritellyt koko Sälgrundin saaren, majakan ja sen säilyneet rakennukset valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Saarella pääsemme tutustumaan Sälgrundin majakkaan ja lisäksi on mahdollisuus kiertää saaren luontopolku. Paikallinen opas kertoo saaren historiasta, majakasta ja entisestä luotsiasemasta. Nautimme myös  saaristolaislounaan ja iltapäiväkahvit. 

Tutustumme Kaskisissa lisäksi Bladhin kauppiastaloon ja puutarhaan.

Kylille-hanke kustantaa matkan ja opastukset, tarjoiluista peritään 20 euron omavastuu. Jokaisen Leader-ryhmän alueelta pääsee mukaan kymmenen ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset TÄSSÄ LINKISSÄ tai  Päivi Kultalahti  p. 0400 239 359, paivi.kultalahti@aisapari.net

Tarkempi aikataulu julkaistaan elokuun alussa. 

Opintomatkan mainos

 

Scroll to Top