Tarjoatko palveluita pyörämatkailijoille? Hae tunnus yrityksellesi!

Pyörämatkailun suosio on kasvussa. Mankelimaanikko polkee kilometrejä ja ajaa pitkää matkaa. Päiväretkeilijä nauttii maisemista ja viihtyy kylä- ja metsäteillä. Pyörä nostetaan auton kyytiin ja ajetaan naapurikylään tai -kuntaan ja fillaroidaan tutustumassa kohteeseen nauttien luonnosta ja kiireettömyydestä.

Pyörä kulkee mukana junassa

Pyörä kulkee mukana myös junassa. Raiteita pitkin pääsee nopeasti ja kauas, mutta pyörän ansioista matkailijan vapaus kasvaa uusiin ulottuvuuksiin. Pyörää voi kuljettaa InterCity- ja taajamajunissa sekä yö- ja autojunissa. taajamajunissa sekä yö- ja autojunissa. Pendolinoissa ei voi kuljettaa polkupyörää. Pyörän kuljetusmaksu on noin 4-8 euroa matkan pituudesta riippuen. Pyörälle kannattaa varata lippu samalla kun ostaa oman lipun.

Pyöräilijät tarvitsevat myös palveluita. Poiketaan kahvilla, ruokailemassa, museossa tai näyttelyssä. Pidempää pyörämatkaa tekevä etsii sopivaa majapaikkaa. Pysähtyessään pyöräilijä toivoo turvallista pyöräpysäköintiä ja vesipullon täyttömahdollisuutta. Joku voi tarvita pyöränpumppua ja perustyökaluja tai latauspistettä kännykän, GPS-laitteen tai sähköpyörän lataukseen. Tieto muista alueen palveluista saattaa myös kiinnostaa polkijaa.

Tervetuloa pyöräilijä -tunnus

Tervetuloa pyöräilijä -tunnus on suunniteltu helpottamaan pyöräilijän elämää silloin, kun hän etsii itselleen sopivia palveluita: niitä paikkoja ja palveluja, joihin pyöräilijä tietää aina olevansa tervetullut, ja jotka tarjoavat hieman tavallista paremmat palvelut pyörän satulassa seikkailevalle. Tervetuloa pyöräilijä -tunnus ei ole raskas sertifikaatti, vaan yritys saa sen käyttöönsä tarjoamalla muutaman pyöräily-ystävällisen palvelun, joita pyöräilijät arvostavat.

Tunnusta voivat hakea majoituspalvelut, ravintolat ja kahvilat, vierailukohteet, pyörävuokraamot, pyörähuoltamot, ohjelmapalvelut, bussit, taksit ja pyörälautat ja -laivat. Tunnusta haetaan Pyörämatkailukeskukselta. Sivustolla on kattavasti tietoa asiasta sekä hakuohjeet ja -lomakkeet. Kriteerit täyttävä yritys saa luvan käyttää Tervetuloa pyöräilijä -tunnusta yrityksessään ja palvelujen tarjoajat löytyvät Bikeland-sivustolla olevalta kartalta.

Vuonna 2020 perustettu Pyörämatkailukeskus haluaa nostaa Suomen tunnettavuutta pyörämatkailukohteena.

Bikeland-sivuston lisäksi lisätietoja saat Aisaparista.

Scroll to Top