Taiteen lainaaminen omalle seinälle on helppo tapa hankkia taidetta 

Taidelainaamo on tuttu konsepti suurempien kaupunkien asukkaille, mutta maaseudulla niitä ei ole juuri ollut. Taidelainaamosta on mahdollista saada taidetta kotiin kuukausihinnalla ja jos teos miellyttää, sen voi lunastaa omaksi. Lapuan taiteilijaseura päätti tuoda konseptin Aisaparin alueelle ja sai rahoituksen Aisaparilta.

Lapuan taiteilijaseura ry:n hallinnoiman Taidelainaamo Avaran ovat löytäneet hyvin sekä taiteen ostajat että tekijät. Aisaparin Leader rahoituksella (2020–2022) perustettu voittoa tavoittelematon taidelainaamo on saanut kiitosta hyvästä palvelusta.

Taidetta kotiin helposti

Taidelainaamo on tehnyt pohjalaisesta taiteesta helpommin saavutettavaa. Taidelainaamon toiminnan sydän ovat nettisivut, jotka mahdollistavat taideteosten välittämisen koko Suomen alueelle. Tärkeää osaa teosten myynnissä näyttelevät myös yhteistyökumppaneiden mahdollistamat kaksi fyysistä toimipistettä Lapualla ja Alajärvellä. 

Teoksiin voi tutustua paikan päällä tai sen voi valita nettisivuilta. Sopimus ja teoksen nouto tehdään aina henkilökohtaisesti paikan päällä lainaamossa. Lapualla lainaamoa hoitaa Lapuan Kankurit ja Alajärvellä Nelimarkkamuseon henkilökunta Villa Väinölässä.

Taidelainaamo on loistava lisä Villa Väinölän toimintoihin näyttelyiden, konserttien, kokousten ja residenssitoiminnan lisäksi, Nelimarkkamuseolta kerrotaan.

Taidelainaamo Avaran lainausohjeet taulussa, taustalla teoksia seinällä.
Taiteen lainaaminen taidelainaamosta on helppo tapa hankkia omaan kotiin taidetta.

Taide useamman ulottuvilla

Taiteen ostajat ovat kokeneet hyvänä asiana mm. korottoman osamaksuvaihtoehdon, jonka ansiosta taide on yhä useamman ulottuvilla. Taiteen tekijät taas arvostavat erityisesti Avaran tarjoamaa laajaa näkyvyyttä. 

Taidelainaamon mahdollisessa jatkohankkeessa tullaan tehostamaan lainaamon toimintaa ja kehittämään entistä sujuvampia palvelupolkuja. Näillä toimilla mm. helpotetaan tehtävien kiertoa ja varmistetaan tietotaidon säilyminen vastuuhenkilöiden vaihtuessa. 

Seinällä ripustettuna metalliverkkoon tauluja
Taidelainaamo Avaran pisteessä Villa Väinölässä Alajärvellä on lainaustoiminta lähtenyt käyntiin - teosseinä odottaa jo täydennystä.

Lue lisää

Lapuan taidelainaamo

Hanke valmistelee ja käynnistää alueellisen taidelainaamon Lapualle. Fyysinen ja digitaalinen taidelainaamo mahdollistaa kuva- ja valokuvataiteen hankinnan matalalla kynnyksellä koteihin, yrityksiin

Lue lisää »
Scroll to Top