Patikoi, pyöräile, pulahda! Hae oma reitistöoppaasi ja lähde retkelle.

Aisaparin alueella on paljon kuljettavaa luonnossa viihtyvälle. Kokosimme monipuolisen valikoiman alueen kiehtovia luontoreittejä ja -kohteita reitistöoppaan kansien väliin, joten nyt on helppo valita seuraava polku seurattavaksi.

Patikoi, pyöräile, pulahda! on maksuton vihkonen, jonka löydät oman kuntasi kirjaston esitehyllystä. Voit noutaa omasi myös toimistoltamme. Esitteen sivuilla QR-koodit johtavat Outdoor Active -sivuston tarkempiin reittiohjeisiin ja -karttoihin, tai muihin lisätietietoihin kohteesta. Voit myös ladata Outdoor Active -sovelluksen puhelimeesi.

Pyöräile lakeudella. Mankelimaanikko polkee kilometrejä tai maastopyöräreittejä. Maisemista nauttiva fillaristi viihtyy kyläteillä, vehreiden metsien siimeksessä kulkevilla metsäteillä, halki peltolakeuksien polveilevilla viljelysteillä – hankkien henkistä hyvinvointia, nauttien luonnosta ja kiireettömyydestä.


Patikoi kraatterin reunavallilla Pyhävuorella ja Lakeaharjulla tai tähyä horisonttiin Paalivuorella, Suokonmäellä tai Tapolanvuorella. Ja näetkö Simpsiönvuoren? Simpsiön sininen köyry kohoaa kaukana lakeuden takana.


Taita matkaa kaikessa rauhassa päiväretkellä ja luontopoluilla patikoiden. Vai oletko kuntoileva luontoseikkailija? Tunnet kuinka adrenaliini virtaa juostessasi polkuja tai tehdessäsi pitkän vaelluksen, jonka päätteeksi valloitat Lostenin, Pohjanmaan suurimman siirtokivilohkareen.


Pulahda virkistäytymään Euroopan suurimpaan kraatterijärveen Lappajärveen, tai lukuisiin pienempiin vesistöihin. Luonnonvesissä uiminen on ihan parasta!


Koe luonto läheltä. Pohjanmaan rauhallisesti soljuvat joet halkovat maisemia ja kutsuvat melojia kokemaan lakeus pinnan tasalta. Melonta ja ympäröivä luonto yhdessä toimivat sekä mielen että kehon kunnon ylläpitäjinä ja kehittäjinä.


Levähdä taukopaikoilla. Löydä komeat laavut, hämärät kodat ja näppärät tulipaikat.


Nauti, eväistä ja luonnosta!

Scroll to Top