Outdooractive ohjaa oikealle polulle

Luonnossa voi retkeillä vaikka koko perheen voimin. Aina ei tarvitse lähteä kauas: lähialueiltakin löytyy kohteita, joissa voi nauttia luonnosta ja nuotiotulen loimusta. Aisaparin alueen laavuja ja luontokohteita tehtiin tutuksi, kun Aisapari yhteistyökumppaneineen järjesti huhtikuussa kymmenen luontotilaisuutta lähialueen laavuilla ja kodilla.

Lähiluontokohteissa järjestetyissä tapahtumissa oli mukana yli 300 osanottajaa. Tapahtumaan osallistuneet saivat retkivarustuksekseen kevytrepun ja juomapullon. Tapahtumissa oli myös jaossa Aisaparin alueen lähiretkikohteista painettuja kortteja. Kauniiden retkikohdekuvien lisäksi kortit sisältävät aimo annoksen tietoa. Kortin etupuolelle painettu qr-koodi ohjaa Aisaparin kotisivulle www.aisapari.net/intolinkki. Sivulta löytyy Outdooractive-sovelluksen näkymä, josta pääsee helposti selaamaan Aisaparin alueen kohteita. Kortin toisella puolella on sanalliset ohjeet Outdooractive-sovelluksen lataamiseen, sekä qr-koodi, joka vie suoraan sovellukseen.

Sovelluksesta voi jakaa reittitietoja myös omille kotisivuille ja sosiaaliseen mediaan. Älypuhelimessa sovellus opastaa käyttäjää reiteillä ja muissa kohteissa sekä antaa tietoa kohteen erityisvaatimuksista ja reitin varrella olevista palveluista. Outdooractive on maailman johtava ulkoilureittien ja luontokohteiden matkailualusta, jolla on yli 11 miljoonaa käyttäjää useissa eri maissa. Käyttäjälle sovellus on maksuton.

Aisapari on hankkinut käyttöönsä lisenssin, jonka avulla järjestelmään syötetään tietoa Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin reiteistä, luontokohteista ja palveluista. Tietoa syötetään yhteistyössä kuntien ja reittejä ylläpitävien yhdistysten kanssa.

Tietoja ohjelmaan syöttävässä tiimissä on tällä hetkellä parikymmentä henkilöä. Erityisesti kuntien vapaa-aikatoimet ovat olleet kiinnostuneita sovelluksen käytöstä, sillä se palvelee erinomaisesti kuntien tarpeita alueen luontokohteiden esittelyssä. Jos tietojen syöttäminen järjestelmään kiinnostaa, niin voit olla yhteydessä Aisaparin hankeneuvoja Päivi Kultalahteen, häneltä saat tunnukset tietojen syöttämiseen.

Aisapari on mukana esittelemässä sovellusta kevään aikana erilaissa tapahtumissa, muun muassa 21. toukokuuta Jokilaakson matkailupuutarhassa Lakeus kukkii-tapahtumassa Lapualla sekä samana päivänä Alajärvellä Asumista ja hyvinvointia -messuilla. Voimme järjestää esittelytilaisuuden myös oman kylänne kodalla tai laavulla. Olkaa yhteydessä!

Scroll to Top