Outdooractive ohjaa oikealle polulle

Makkaranpaistoa laavulla

Aisapari järjesti yhteistyökumppanien kanssa kymmenen tilaisuutta lähialueen laavuilla ja kodilla. Kuva Lappajärveltä, Välijoen laavulta.

Luonnossa voi retkeillä koko perheen voimin. Aina ei tarvitse lähteä kauas, koska lähialueiltakin löytyy kohteita, joissa voi nauttia luonnosta ja nuotiotulen loimusta. Lähialueen laavuja ja luontokohteita tehtiin tutuksi, kun Aisapari yhteistyökumppaneineen järjesti huhtikuussa kymmenen luontotilaisuutta lähialueen laavuilla ja kodilla.

Lähiluontokohteissa järjestetyissä tapahtumissa oli mukana yli 300 osanottajaa. Tapahtumaan osallistuneet saivat retkivarustuksekseen kevytrepun ja juomapullon. Tapahtumissa oli jaossa myös Aisaparin alueen lähiretkikohteista painettuja kortteja. Kauniiden retkikohdekuvien lisäksi kortit sisältävät aimo annoksen tietoa. Kortin etupuolelle painettu qr-koodi ohjaa Aisaparin intolinkki-sivulle www.aisapari.net/intolinkki. Sivulta löytyy Outdooractive-sovelluksen näkymä, josta pääsee helposti selaamaan Aisaparin alueen kohteita.

Kortin toisella puolella on sanalliset ohjeet Outdooractive-sovelluksen lataamiseen ja qr-koodi, joka vie suoraan outdoor active-sovellukseen.
Sovelluksesta voi jakaa reittitietoja myös omille kotisivuille ja sosiaaliseen mediaan. Älypuhelimessa sovellus opastaa käyttäjää reiteillä ja muissa kohteissa sekä antaa tietoa kohteen erityisvaatimuksista ja reitin varrella olevista palveluista.

Outdooractive on maailman johtava luontomatkailualusta, jolla on yli 11 miljoonaa käyttäjää useissa eri maissa. Käyttäjälle sovellus on maksuton. Aisapari on hankkinut käyttöönsä lisenssin, jonka avulla järjestelmään syötetään tietoa oman alueemme reiteistä, luontokohteista ja palveluista. Tietoa syötetään yhteistyössä kuntien ja reittejä ylläpitävien yhdistysten kanssa.

Tietoja syöttävässä tiimissä on tällä hetkellä parikymmentä henkilöä. Erityisesti kuntien vapaa-aikatoimet ovat olleet kiinnostuneita sovelluksen käytöstä, sillä se palvelee erinomaisesti kuntien tarpeita alueen luontokohteiden esittelyssä. Jos tietojen syöttäminen järjestelmään kiinnostaa, niin voit olla yhteydessä Aisaparin hankeneuvoja Päivi Kultalahteen, häneltä saat tunnukset tietojen syöttämiseen.

Patikointi ja pyöräily suosituimpia

Laavutempausten lisäksi Aisapari oli  kevään aikana esittelemässä sovellusta erilaissa tapahtumissa, muun muassa 21. toukokuuta Jokilaakson matkailupuutarhassa Lakeus kukkii -tapahtumassa Lapualla sekä samana päivänä Alajärvellä Asumista ja hyvinvointia -messuilla.

Tapahtumissa järjestettiin luontoaiheinen kysely, johon saatiin kaikkiaan 333 vastausta.  Vastaajista oli 66 % naisia. 

Alle 30-vuotiaita vastaajista oli 12,3 %. Tässä ikäryhmässä suosituin ulkoiluharrastus  oli pyöräily. 31-50-vuotiaita oli 26,4 % ja heitä kiinnosti eniten patikointi. Yli 50-vuotiaat kertoivat harrastavansa sekä pyöräilyä että patikointia, myös metsästys ja marjastus muistettiin mainita.

Lähiseudun mieluisimmiksi retkeilykohteiksi listattiin Ilveskivi (Losten), Kitka, Simpsiö, Valkealampi, Pyhävuori, Paukaneva, Arpainen, Powepark, Lakis ja Paalijärvi. Luontoa pidetään alueelle tärkeänä vetovoimatekijänä.

Kaukaisemmista retkikohteista kiehtoivat erityisesti Lappi ja Norja.

Outdooractiven esittelytilaisuudet jatkuvat kesän ja syksyn mittaan. Voimme järjestää esittelytilaisuuden myös oman kylänne kodalla tai laavulla. Olkaa yhteydessä!

kuvassa messupöytä ja nainen
Lapuan ja Alajärven messuille osallistuttiin yhteisellä osastolla Landemian kanssa. Kuvassa Susanna Laitila Landemia-hankkeesta.

 

 

Scroll to Top