NitroCut Oy – metallitöitä Lappajärvellä

Kymmenen vuoden kokemuksella metallitöitä Lappajärvellä

Henri Vesapuisto perusti NitroCut Oy:n Lappajärvelle vuoden 2018 marraskuussa, mutta unelma yrittäjänä toimimisesta oli ollut mielessä jo pitkään. 

-Käytännössä aina on ollut se sama ajatus, että haluan olla yrittäjä. Kymmenen vuoden kokemuksella erilaisista metallin käsittelyistä, kuten hitsaus, särmäys ja leikkaus muodostui käsitys mitä asiakkaat haluavat, hän kertoo. 

Alun perin Vesapuisto harkitsi yrityksen ostamista, mutta uuden yrityksen perustaminen oli lopulta kannattavampi vaihtoehto. Vuonna 2019 Vesapuisto siirtyi sivutoimisesta täysiaikaiseksi yrittäjäksi. 

NitroCut on konepaja, jonka liikevaihdon valtaosa tulee metallialan alihankintatöistä yrityksille ja yksityishenkilöille. Yrityksen omia tuotteita ovat muun muassa kaivinkoneiden ja traktorien lisälaitteet.

Henri Vesapuisto, NitroCut Oy:n yrittäjä seisoo särmäyskoneen edessä.

Tukea koneen hankintaan ja uusien tilojen kunnostamiseen

Vesapuisto haki Aisaparilta tukea yrityshankkeeseen ensimmäisen kerran vuonna 2021 uuden särmäyskoneen hankintaa varten. Toisen kerran tukea haettiin vuonna 2022 uusien tilojen ostamista ja kunnostamista varten. 

-Aisapari löytyi Uusyrityskeskuksen kautta, jossa yritysneuvoja kertoi, mistä voi hakea rahoitusta. Moni varmaan ajattelee, että tuen hakeminen on vaikeaa, mutta lomakkeethan täytetään vain kerran, Vesapuisto selittää. 

Tällä hetkellä NitroCutin tulevaisuuden suunnitelmissa on tasainen kasvu ja sen ylläpitäminen. Vesapuisto haluaisi myös parantaa yrityksen nykyisiä tiloja ja hankkia paremmat laitteet, joilla parantaa valmistusprosessia.

Lue lisää

Hallin remontointi ja konehankinnat

Hankkeessa ostetaan yritykselle suurempi halli ja kunnostetaan se. Konekantaan lisätään CNC-polttoleikkauskone, pyöräkuormaaja levynkäsittelyyn ja nosturi ja hitsauskone. Hankkeen numero 182207, yritystuki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä.Hallinnoija: NitroCut Oy, yhteyshenkilö Henri Vesapuisto.Hankkeen kustannusarvio 100 750,00 €Julkinen tuki 20 150,00

Lue lisää »

Laiteinvestointi

Hankkeessa hankitaan yritykselle särmäyskone. Hankkeen numero 178397, yritystuki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: NitroCut Oy, yhteyshenkilö Henri Vesapuisto. Hankkeen kustannusarvio 37 677,00 € Julkinen tuki 7 535,40 € Yksityinen rahoitus 30 141,60 €  Hankeaika 20.12.2022 saakka.   

Lue lisää »
Scroll to Top