Lauantaina laulamaan karaokea, heittämään nännikumia ja kisaamaan voitosta Mölkky-kilpailussa.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään 10.6.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 10. kesäkuuta.

Avoimet Kylät on Suomen suurin yleisötapahtuma, sillä mukana on valtakunnallisesti lähes 600 tapahtumaa. Tapahtumapäivänä voi lähteä lähimatkailemaan kylille ja osallistua monipuolisiin tapahtumiin!

Aisaparin alueella tapahtumia on aina Evijärveltä Lehtimäelle asti. Lauantaina voit esimerkiksi kiertää pihakirppiksiä, käydä laulamassa karaokea, pyöräillä lakeuksilla, tutustua käsityö- ja taidenäyttelyihin, osallistua mölkkykisaan tai tikanheittoon ja tärkeimpänä tutustua alueen kylien toimintaan.

Avoimet kylät -päivän tapahtumat Aisaparin alueella

Kerttuankylä – Pihakirppis 
Latukantie 99, 62540, Evijärvi
Ohjelma: Pihakirppis klo 11-15 (ilmaiset myyntipaikat), vanhat nuket/paperinuket näyttely/myynti, nyplätyt pitsiliinat näyttely/myynti sekä pitsinnypläystä käytännössä. Näyttelyt Alperintuvassa ja sisältyvät museon pääsymaksuun. Pelimannimusiikkia klo 13 ja klo 14. Väinöntalon piirrustuspäivä klo 11 – 16. (Ilm. 2.6. mennessä). Kahvila ja Muorin Puoti palvelee, mukana myös Urho ja Pilkku lampaat.

Voltti – Voltin kotiseututalon Riuhnaasut 
Knuuttilanraitti 305, 62310, Voltti
Riuhnaasut on Härmä-Seuran järjestämä koko perheen ilmainen kesätapahtuma Voltin kylässä perinteikkäällä Kotiseututalolla ja sen pihapiirissä la 10.6. Klo 10-14. Muitakin paikallisyhdistyksiä paikalla. Maksuttomia myyntipaikkoja taimille, käsitöille ym. Myynnissä mm. Voltin leipää, muurinpohjalettuja ja Härmä-aiheisia tuotteita. Yleisön parkkipaikkana Voltin koulun p-alue. Tervetuloa myymään, ostamaan tai ihan vain viettämään kesäpäivää maineikkaalle Knuuttilanraitille!

Kauhavan Alakylän kyläyhdistys ry. – Pyöräily Ämpin sillalle
Vanha Lapuantie 22, 62220, Pernaa
Tervetuloa pyöräilemään kauniiseen maalaismaisemaan Kauhavan Alakylään! Osallistumiskupongit löydät Ämpin sillalta tai Pernaan koulun eskarikatoksesta (Vanha Lapuantie 22). Käy polkupyöräillen Ämpin, Pernaan ja vt 19 alittavalla alikulkusillalla (Pernaantie 1) ja leimaa kuponkiisi rastilipun yhteydessä olevilla pihtileimasimilla kuvio. Palauta kuponkisi Ämpin sillalle tai Pernaan koulun eskarikatokseen! Osallistuneiden kesken arvontaa! 

Söyrinki – Tuikantien kirppistapahtuma 
Tuikantie 48, 62600, Lappajärvi
Söyringin kylän kirppiskierros, tarjolla monenlaista tavaraa. Järjestäjänä Söyringin kyläläiset.  

Kärnä – Kärnä-päivä 
63.201771, 23.630912, 62600, Lappajärvi
Kaikille avoin Kärnä-päivä kalasatamassa, salmensillan kupeessa 10.6. klo 14-18. Karaoke, vanhoja ja uusia koneita, myynnissä paistettuja muikkuja ja Kärnän t-paitoja. Kahvi- ja mehutarjoilu. Järj. Kärnän maa- ja kotitalousseura. 

Lappajärven Länsirannan kyläyhdistys ry – Karvalan nuorisoseuran peräkonttikirppis ja Taikuri Jarin taikashow Karvalan Nuorisoseuralla 
Karvalantie 100c, 62630, Karvala
Ilmainen Peräkonttikirppis ja Taikuri Jarin taikashow Karvalan nuorisoseuralla. Tapahtuma tarkoitettu kaikenikäisille. Peräkonttikirppis kello 11.00 alkaen Karvalan nuorisoseuran pihalla. Ei myyntipaikkamaksua eikä ennakkoilmoittautumista. Taikuri Jarin taikashow Klo 13.00-14.00 koko perheelle. Ilmainen sisäänpääsy. 
Myynnissä makkaraa, mehua, kahvia.

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti – Tupailta 
Serpentiinintie 3, 62800, Vimpeli
Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseura järjestää lauantaina 10.6.2023 klo 12-17 tupaillan , jossa pääpaino on yhdessäololla. Tikanheittoa, kahvittelua, lautapelejä, nännikuminheittoa yms. 

Luoma-aho – Luoma-ahon kesätapahtuma; Luoman Mölkky ja Lastenrieha 
Luomantie 100, 62830, Luoma-aho
Luoman Mölkkyturnaus alkaa kello 10.00. Mölkkyä heitetään 3 hengen joukkueissa, osallistumismaksu 30 €/joukkue . Ilmoittautuminen kylätalon sähköpostiin luomaahokylatalo@gmail.com tai 044 2380663 30.5.2023 mennessä. Lastenriehassa (klo 12-15) monenmoista tekemistä lapsille ja pomppulinna. Tapahtumassa vierailee Ninni Kettuli. Kahvio palvelee koko tilaisuuden ajan 

Kauhajärvi – Alasen avoimet kylät toimintaviikonloppu 
Honkiniementie 12, 62295, Kauhajärvi

Kaikenlaista kivaa! Käsityönäyttelyn avajaiset, Ketolan Paksun 190-vuotissynttärikahvila (kannatushinta 5 euroa), kirppistelyä ja kannatustuotteiden myyntiä Alasen talon hyväksi,mm. hopeisia enkelikoruja, taidekortteja ja grafiikkaa. Päivää voi jatkaa iltanuotiolla grillaten. Makkaroita myynnissä 2€ kpl! 
Mikä käsityönäyttely? ”Ilo irti – vapaudu käsityöhäpeästä!” Tuo näytille ylpeyden aiheet tai nolot käsityöt, tekstiilistä, puusta tai metallista. Jäikö joku käsityö ikuisesti kesken? Tuo tekele, johon liittyy muistoja, lämpimiä tai hyytäviä. Tuvassa kokoontuu ompeluseura. Voit tuoda käsitöitä myös myytäväksi sukuseuran hyväksi. Eliisa Rintalalla on jo neulonut viidetkymmenet sukat, joita tullaan myymään sukuseuran hyväksi. Tuo käsityösi esillepanoa varten pe 9.6. tai tuo tullessasi. 
Peräkonttikirppis? Tule myymään kirppistavaraa omasta peräkontistasi. Myyntipaikka on kaikille ilmainen! 

Lakaluoma – Lakaluoman kylätalon kesätapahtuma, kahvila, kirppis ja myyjäiset 
Hirvijoentie 911, 62170, Lakaluoma
Lakaluoman kyläyhdistyksen järjestämä kesäkirppis/myyjäiset kauniissa remontoidussa kylätalossa la 10.6. klo 12.00-16.00. Kahvila, ilmainen pomppulinna ja puuhapiste lapsille, live-esiintyjiä. Avoimet ovet myös perinteisellä Lakaluoman myllyllä. 

Keskikylä, Lehtimäki – Pihakirppis
Matkatie 1, 63500, Lehtimäki
Pihakirppis 10.6. klo 10-14 seurakuntakodilla. Varaa myyntipaikkasi etukäteen ke 7.6. mennessä puh. 040 5214117 /Tapani. Paikkamaksu 5 €, maksut käteisellä paikan päällä. Pop-up kahvilassa vohveleita ja grillimakkaraa , pika-arpajaiset, tilaisuuden aloittaa Vesa -pappi 
Tule mukaan talkoolaiseksi perjantaina klo 14-18. Tuotto paikkamaksuista, kahvilasta ja arpajaisista oman kylän diakoniatyölle

Scroll to Top