Lähde mukaan valtakunnallisille Nuoriso Leader -päiville 24.-26.11.2023

Valtakunnalliset Nuoriso Leader -päivät 2023

Valtakunnalliset Nuoriso Leader -päivät 24.-26.11.2023 Kannonkoskella Nuorisokeskus Piispalassa

Kyseessä on valtakunnallinen Nuoriso Leader -tapahtuma, jossa tuodaan nuoret maaseudun kehittäjät eli puhekielellä Nuoriso Leader -nuoret samaan paikkaan keskustelemaan miltä he haluaisivat kotiseutujensa näyttävän tulevaisuudessa. Nuoret ja nuoret aikuiset pääsevät myös tapaamaan nuoria ympäri Suomen sekä verkostoitumaan keskenään.

Tapahtuman tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille ennen Nuoriso Leader- päiviä. Maaseutuverkostoyksikkö kustantaa nuorten osallistumisen päiville kaikilta osin lukuun ottamatta matkustamista nuorisokeskukselle.

Ilmoittautuminen

Osallistumispaikkoja on rajoitettu määrä ja Aisapari Ry:ltä lähtee ohjaaja mukaan.
Ilmoittaudu Ellinooralle 6.10. mennessä sähköpostitse: tnc@aisapari.net

Ohjelma

BLOKKI 1
Speed friending
1-2-3- tutustutaan!
Tässä blokissa pääset tutustumaan muiden Leader alueiden nuoriin – pikana. Jaetaan ajatuksia ja kokemuksia Leader toiminnasta ja syvennytään hetkeksi elämän tärkeimpiin kysymyksiin; kuten siihen, kummassa on coolimpaa asua maalla vai kaupungissa?


BLOKKI 2
Ihmiskirjasto
Ihminen on kuin kirja, täynnä mitä ihmeellisimpiä tarinoita!
Tässä blokissa pääset kuulemaan erilaisia Leader tarinoita, joiden matkassa saatat päästä, vaikka aikamatkalle, kauas ulkomaille, samaistua toisen Leader nuoren kasvutarinaan tai fiilistellä elettyä elämää. Mikä olisikaan parempaa kuin hetki hyvän kirjan parissa?


BLOKKI 3
Hei tehää siitä tiktok!
Tässä blokissa pääset heittäytymään ja tekemään pienryhmässä lyhyet tiktok videot, joita sitten vuorollamme katsotaan. Kuka imitoi hauskimman vaikuttajaryhmän kokouksen kulun? Miten rahoituksen saaja voi reagoida kuullessaan päätöksestä? Millaisia rahoitusesimerkkejä? Blokin tavoitteena on antaa
työkaluja nuoriso-Leaderin markkinointiin sekä harjoitella heittäytymistä kameran eteen!


BLOKKI 4
Paneelikeskustelu
Blokissa pääset istahtamaan alas ja kuuntelemaan asiantuntijoiden keskustelua nuorten osallistamisesta maaseudun kehittämiseen ja sen vaikuttavuudesta. Blokissa keskustellaan ja pääset kysymään kysymyksiä ainakin seuraavista teemoista: markkinointi, vaikuttavuus ja yhteistyö.

Aktiviteetit
Jousi- ja ekoasemmunta (ryhmän koko max 25 hlö)
Seinäkiipeily (ryhmän koko max 20 hlö)
Teatterimaskeeraus (ryhmän koko max 35 hlö)
Mielen hyvinvoinnin työpaja (ryhmän koko max 20 hlö)

Scroll to Top