Kumppanuuspöydissä puhutaan järjestöystävällisyydestä

Piirroskuva, jossa on hahmoja pöydän ympärillä, keskellä hashtag-teksti muavartenMiten alueen asukkaiden palveluja parannetaan kuntien ja yhdistysten yhteistyöllä? Millainen on järjestöystävällinen kunta /  kaupunki / kuntayhtymä? Näitä kysymyksiä pohditaan  eri puolilla Etelä-Pohjanmaata toteuttavissa kumppanuuspöydissä.

Pöydät on toteutettu kokoontumisrajoitusten vuoksi verkossa Teams-sovelluksessa.

Ensimmäinen kumppanuuspöytä pidettiin noin 50 henkilön voimin kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella eli  Evijärven kunnan  ja Kauhavan kaupungin alueella reilun 40 osallistujan voimin ja Järvi-Pohjanmaan pöydässä 11.3. oli ennätykselliset 71 osallistujaa. 

Lapuan kaupunki kutsui  yhdistyksiä, seuroja, järjestöjä, yhteisöjä, luottamushenkilöitä ja kaikkia asiasta kiinnostuneita alueen asukkaita kumppanuuspöytään torstaina 18.3. Osallistujia verkkoon kertyi lähes nelisenkymmentä.

Tilaisuuden aluksi kaupunginjohtaja Satu Kankare kertoi, millaista yhteistyötä järjestöjen kanssa tehdään ja mitä järjestöt merkitsevät kaupungille. Sen jälkeen keskusteltiin yhdessä, miten toimintaa voisi kehittää ja päällekkäisyyksiä poistaa. Hyöty on molemminpuolinen.

Kumppanuuspöydän toteuttivat yhteistyössä kaupungin kanssa Järjestöt mukana muutoksessa ja Leader-ryhmien Kylille-hanke sekä maakunnan rakenneuudistushanke.

Tilaisuudessa esittäytyivät myös Lapuan järjestöyhdyshenkilöt, joita ovat Niko Savinainen ja Susanna Oversteyns.

Kaikkiin Aisaparin alueen kuntiin on valittu järjestöyhdyshenkilöt, joista osa jo osallistui kumppanuuspöytien järjestelyihin. Evijärven järjestöyhdyshenkilö on Sanna Syrjälä ja Kauhavan Jaakko Erkinheimo. 

Järvi-Pohjanmaalla järjestöyhdyshenkilöinä palvelevat Alajärvellä Marjo Salmenautio, Vimpelissä Ari Takala ja Lappajärvellä Anssi Kuusela.

Kumppanuus on tarkoitettu kaikille, kunta ja järjestöt palvelevat jokaista: ne ovat #muavarten. Tule kuulolle ja keskustelemaan. Kumppanuuspöydät järjestetään uudelleen syksyllä – seuraa tiedotusta!

Scroll to Top