Nauti kauniista maisemista ja oman alueen matkailuhelmistä

Tutustu alueemme matkailuhelmiin!

Aisaparin Kulttuurikuokka-hankkeessa mukavia kulttuurimatkailukohteita on koottu teemallisiksi reiteiksi. Kiinnostaisiko sinua Pohjalaistalojen reitti, Elämykset lakeudella, reitti Nelimarkan maisemissa tai Aallon ja Nelimarkan jalanjäljillä tai kädentaitojen reitti Häjyjen Härmänmaalla? Ottaisitko Ripakopallisen risainia tai heittäytyisitkö Sisustajan unelmaan tai rouheammalle äijäreitille, joka on saanut nimekseen Härmä, kirves ja perkeles. Vai lähdetkö Lennokkaalle reissulle – syömään ja juomaan hyvin?

Monet reiteistä ovat janareittejä. Useimmat reitit voit toteuttaa yksin tai pienellä ryhmällä, osa on suunniteltu ryhmämatkaajille. Varsinaisia ryhmämatkapakettia ei kuitenkaan ole tällä hetkellä ostattavissa, vaan sinun täytyy sopia vierailusta jokaisen kohteen kanssa erikseen ja tarkistaa kohteiden aukioloajat. Myös yksilömatkaajan kannattaa tarkistaa kohteiden aukioloajat. 

Tule mukaan testimatkoille

Kulttuurikuokka-hankkeessa järjestetään kesän ja alkusyksyn aikana yhteisiä testiryhmämatkoja muutamille reiteille.

Ensimmäinen koereitti järjestettiin kesäkuussa teemalla ”Itsenäisyyden aamuhämäristä nykypäivään”. Reitille osallistui lähes 30 testaajaa. Vierailukohteina oli matkalla muun muassa Uittomieskämppä, Suomen jääkärimuseo, Härmän käräjätalo ja Iisakki Järvenpään puukkotehdas.

Muiden kulttuurireittien suunnitelmat tarkentuvat kesän aikana, mutta jo nyt on tiedossa kolme reittikierrosta; kaksi polkupyöräretkeä ja bussiretki.

Elo- syyskuun testiretket

Ylihärmän kulttuuripyöräreitti järjestetään yhteistyössä Ylihärmän reserviläisten kanssa 12. elokuuta, ja tapahtuu omilla polkupyörillä. Lähtö on kello 18 Ylihärmän torilta, eikä reitille ole ennakkoilmoittautumista.

Pyöräretki Taidegalleria Lakeuteen järjestetään myös osana Elontryskööt viikon ohjelmaa perjantaina 16.8. Retki kuljetaan omilla polkupyörillä. Lähtö kello 17 Ylihärmän torilta, eikä retkelle tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Taidegalleria Lakeudessa on tarjolla maksutta mehua ja vettä sekä pieniä maistiaisia erilaisista brasilialaisista makeista herkuista. Maksullinen kahvio. 

Pitkin, poikin Lapuaa matkataan 21. syyskuuta yhteistyössä Lapuan kansalaisopiston kanssa, matkalle lähdetään Kulttuurikeskus Vanhasta Paukusta. Ilmoittautuminen tälle kierrokselle avautuu kesän aikana.

Tietoa muista testattavista ryhmämatkoista tulee myöhemmin, seuraa Aisaparin somekanavia!

Kulttuurikuokka-hankkeen ensimmäisessä testiretkessä käytiin muun muassa Uittomieskämpällä Evijärvellä.
Keltainen kaksikerroksinen talo. Talo sijaitsee Ylihärmässä ja siinä toimi Mannerheimin päämaja tammikuussa 1918.
Ylihärmän kulttuuripyöräreitillä kuullaan tarinaa muun muassa Mannerheimin päämajasta. Päämaja toimi tässä kauppias Viitasalon talossa tammikuussa 1918.

Kaikki reitit puhelimessasi

Kaikki nämä reitit ja paljon muita mukavia kulttuurimatkailukohteita sekä luontoreittejä ja -kohteita löytyy Outdooractive-sovelluksesta. Voit ladata sovelluksen maksuttomasti puhelimeesi, eikä lataaminen vaadi kirjatumista. Ota sovellus käyttöösi! Löydät mukavia käyntikohteita maailmanlaajuisesti. Voit rajata hakua tai hakea paikkakunnan, reitin nimen mukaan tai hakusanalla aktiviteetin mukaan.  

Nautitaan maisemista ja alueen mielenkiintoisista kohteista! 

Lue lisää

Poikkea kesäkioskilla!

Mitä olisi kesä ilman kesäkioskeja ja -kahviloita? Aisaparin alueella on monenlaista kesäkioski ja -kahvilatoimintaa. Tutustu alueen kioskeihin ja kierrä kesällä vaikka kaikki!

Lue lisää »
Ihmisiä uimarannalla

Meil’ ei trenkää olla jouten

Aisaparin alueen tapahtumarikas kesä on tehty kylien, kuntien ja kaupunkien elämästä. Näkemistä ja tekemistä riittää. Poimi mieluisa tapahtuma Aisaparin alueen tapahtumakoosteesta.

Piipahda mukavalla päiväretkellä, vietä päivä tai pari, koko viikko tai vaikka koko kesä!

Lue lisää »

Kulttuurikuokka – paikalliskulttuurin osaamista, kokemuksia ja kumppanuutta

Kulttuurikuokka – paikalliskulttuurin osaamista, kokemuksia ja kumppanuutta – hankkeessa kartoitetaan alan toimijat, haetaan yhteistyömahdollisuuksia ja voimaa yhteistyöstä. Kulttuurikuokka -hankkeen tavoitteena on kulttuurialan toimijoiden keskinäinen verkostoituminen sekä verkostoituminen yritysten ja matkailutoimijoiden kanssa, tiedonvaihto, kumppanuuksien rakentaminen ja tuotekehitystä palveleva yhteistyö.   Toimijat ohjataan kehittämispolulle, jonka tavoitteena on osaamisen parantaminen erityisesti kestävän kehityksen

Lue lisää »

Haastamme sinut nauttimaan lähialueen matkailukohteista!

Haastamme sinut lähtemään Aisaparin alueen kulttuurikohteeseen ja jakamaan kohteen muiden kanssa somessa!

Mitä kulttuuri on juuri sinulle? Onko se Vimpelin Vedon pesäpallopeli, teatteria Härmässä tai Lapualla, museovisiitti Nelimarkan museoon tai Väinöntalolle, rauhoittumista luonnon keskellä Paalijärven reitillä tai jotain ihan muuta?

Lue lisää »
Scroll to Top