Kortesjärven Yrittäjät vauhdittaa tapahtumajärjestämistä

Kortesjärven Yrittäjät ry:n hankkeet, siirrettävä esiintymislava ja wc-trailer, ovat helpottaneet yhdistyksen markkinatapahtuman järjestämistä. Samalla hankinnat ovat synnyttäneet pitäjään kaksi uutta kesätapahtumaa sekä Kortesjärven kulttuurin arvostajat -yhdistyksen.

Kortesjärven Yrittäjien uusi wc-traileri oli tänä vuonna ensimmäisen kerran käytössä perinteisillä Finsumäen markkinoilla, joita yhdistys on järjestänyt jo kolmen vuosikymmenen ajan, aina elokuun viimeisenä lauantaina.

Kortesjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tapio Salo ja sihteeri Jouni Lahti ovat tyytyväisiä wc-trailerin hankintaan, joka on jatkumoa tapahtumien järjestämisen näkökulmasta yhdistyksen aikaisemmin hankkimalle siirrettävälle esiintymislavalle.

Siirrettävään esiintymislavaan ja wc-traileriin hankinnan yhdistys on toteuttanut Aisaparin hanketuella.

– Markkinatapahtuma järjestetään torialueella, jossa ei ole yleisiä vessoja. Aikaisemmin olemme sopineet, että markkinaväki on voinut käyttää kirjaston vessoja, ja varmaan monet ovat käyttäneet myös läheisen kaupan vessaa. Markkinamyyjiä saapuu paikalle jo perjantai-iltana, joten tämä wc-traileri palvelee myös heitä, toteaa Jouni Lahti.

–Wc-traileri ostettiin kokonaan valmiina, mutta talkoita on tehty, että saimme rahat kokon trailerin ostoon, lisää Lahti.

Wc-trailerissa on kaksi kemiallista vessaa ja umpisäiliö. Sähkö ja valot mahdollistavat käytön ympäri vuoden.

–Esiintymislavan teimme itse. Ostimme rekan perävaunun rungon, kaikki muu tehtiin talkoilla, muun muassa sisäverhoilun, levitettävän osan ja katoksen, kertoo Tapio Salo.

Kortesjärven Yrittäjät ry järjestää vuoden mittaan omia tapahtumia, joissa siirrettävä esiintymislava ja wc-traileri ovat käytössä, mutta kalustoa vuokrataan myös ulkopuolisille. Siirrettävä esiintymislava oli ensimmäisen kerran käytössä markkinoilla ja Sivuluisurock-tapahtumassa kolmisen vuotta sitten.

Ääniaallot on musiikillinen ilmaistapahtuma, joka järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Tapahtumapaikkana on Purmojärven Näkinkallio, jossa yleisö, turvavälejä noudattaen sai seurata ohjelmaa järveltä, veneistä tai muista vesikulkuneuvoista. Tapahtuma myös striimattiin. Samalla konseptilla tapahtuma järjestettiin kuluneena kesänä.

Ääniaalloilla tapahtuma tuo esiin laajalle yleisölle tuntemattomampia kokoonpanoja, joskin tänä vuonna pääesiintyjänä oli Voice of Finland-voittaja Sussu Erkinheimo. Ääniaalloilla tapahtuman järjestelyistä vastaamaan on perustettu Kortesjärven kulttuurin arvostajat ry.

–Myös suunnistajat ovat olleet kiinnostuneita wc-trailerista, sillä nykyisten ympäristömääräysten mukaan suunnistuskisoihin ei riukuja voi enää laittaa. Uusia hankesuunnitelmia meillä ei ole, mutta aina tuota tapahtumajärjestämiseen liittyvää kalustoa voisi olla itsellä enemmänkin, Salo toteaa.

–Jotain säilytyspaikkaakin tälle kalustolle joudumme kohta miettimään, lisää Jouni Lahti.


kaksi miestä ja wv-traileri

Kortesjärven Yrittäjät ry:n sihteeri Jouni Lahti (vas.) ja puheenjohtaja Tapio Salo ovat tyytyväisiä yhdistyksen toteuttamiin hankkeisiin, jotka ovat tukeneet tapahtumajärjestämistä paikkakunnalla. Wc-trailer-hanke toteutettiin tänä vuonna.

Scroll to Top