Kiivetään Vimpeli huipulle!

Vimpelin Lakeaharjun kuntoportaat ja Seinäjoen Jouppilanvuoren elämysportaat edustavat Etelä-Pohjanmaata valtakunnallisessa kuntoporraskisassa. Mukana kilpailussa on 18 kuntoportaat eri puolilta Suomea, joille rahoitusta on myönnetty paikallisten Leader-ryhmien tai ELY-keskuksen kautta. Portaissa on kesän ajan kävijälaskurit ja voiton nappaavat ne portaat, joita on noustu eniten syyskuun loppuun mennessä.

Etelä-Pohjanmaan pisimmät kuntoportaat löytyvät Vimpelistä

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran talkoilla 2019 rakentamat Lakeaharjunportaat nousevat 380 metriä laskettelurinteen reunaa kohti Lakeaharjun huippua. Pitkät noin 500 askelmaa sisältävät portaat eivät kuitenkaan ole tarkoitettu vain tosiurheilijoille. Portaita voi valloittaa vähän kerrallaan, ja sekä ylhäällä että puolivälissä oleville tasanteille tehdyille levähdyspenkeille voi pysähtyä keräämään voimia ja ihailemaan maisemia. Kuntoportaat sopivatkin kaiken kuntoisille, ja jokainen treenaa niissä oman kuntotasonsa mukaisesti. 

— Etelä-Pohjanmaan pisimmiltä portailta on upeat maisemat Lappajärvelle. Suosittelen kohdetta varsinkin kesällä matkustaville jo maisemien takia. Kuntoportailla on hyvä verrytellä autossa puutuneita jalkoja, toteaa Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmela.

Kesäisin kuntoportailla järjestetään myös porrasjuoksun SM-kisat. Kävijöitä on ympäri Suomen, mutta suurin vaikutus portailla on luultavasti vimpeliläisten kuntoiluintoon. Kuinka monta kertaa sinä ehtisit käydä kiipeämässä Lakeaharjun huipulle kuntoporraskampanjan aikana?

Kiivetään yhdessä Vimpeli voittoon!

Kuntoporraskisan avajaisia vietetiin 30.5. Vimpelissä ukkoskuuroista ja sateesta huolimatta. Paikalla oli muutama innokas kiipeäjä, jotka seurasivat Vimpelin nuoriso- ja liikuntaohjaaja Karoliina Joohsia ohjatun kuntoporrastreenin muodossa. Karoliina jätti avajaisten päätteeksi kaikille kuntoportailla kulkeville kaiteisiin kiinni ohjeita, joilla voi piristää porrastreeniä.

Kuntoporraskisa on käynnissä 30.5.-30.9.2024. Suuntaa siis Vimpeliin ja lähde mukaan nousutalkoisiin! Kerää mukaan esimerkiksi työ-, harraste- tai kaveriporukka ja lähtekää yhdessä mukavalle ulkoilutuokiolle vaikkapa eväiden kera. Portaissa viihtyy myös koko perhe, sillä portaiden ympäristössä riittää pienillekin lapsille touhuttavaa ja retkeilyn tunnelmaan pääsee helposti. Maaseutu.fi/kuntoporraskisa sivulta löydät jokaiselle sopivia treenivinkkejä.

Kuntoportaat tunnistat myös kylteistä, joiden yhteydessä voit kuvauttaa itsesi ja halutessasi jakaa kuvan Instagramissa tunnisteella #kuntoporraskisa #leadersuomi #maaseutufi ja #LupausSuomelle

Kuva Lakeaharjun kuntoportaiden yläosasta. Horisontissa siintää Lappajärvi ja tumman ukkospilvet ovat peittäneet taivaan. Portailla kävelee alaspäin kaksi henkilöä, toisella kirkkaan keltainen takki ja toisella oranssi. Molemmilla on huput päässä sateen takia.
Kuntoporraskisan avajaisia vietetiin Vimpelissä 30.5. ukkosesta ja sadekuuroista huolimatta.

Kuntoporraskilpailu mukana Suomen Olympiakomitean Toimintakykyinen maa ja kansa -kampanjassa 

Suomen maaseutuverkoston järjestämä kuntoporraskilpailu on mukana Toimintakykyinen maa ja kansa -kampanjassa, joka lanseerattiin Urheilugaalassa tammikuussa 2024. Olympiakomitean luotsaamassa kampanjassa on tavoitteena rakentaa koko kansakunnan yhteinen ilmiö, jolla saadaan ihmisten liikkuminen ja toimintakyky Suomen vahvuudeksi. Tällä hetkellä suomalaisten liikkumattomuus maksaa yhteiskunnalle noin 4,7 miljardia euroa vuodessa.   

Kuntoportaiden nousu on hyvä tapa vahvistaa omaa kuntoaan ja toimintakykyään. On laskettu, että 50 päivittäistä porrasaskelmaa voi laskea sydän- ja verisuonitautien ja jopa sydänkohtauksen riskiä 20 prosentilla. Samalla kuntoportaissa saa raitista ulkoilmaa ja pääsee ihailemaan upeita maaseudun maisemia. Kilpailussa mukana olevat kuntoportaat ovat kaikkien vapaassa ja maksuttomassa käytössä.  

Scroll to Top