Kala- ja kalastusvälinemarkkinat Vimpelissä

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseura haki hankerahoitusta kala- ja kalastusvälinemarkkinoille Kuha-Suomen Kalaleaderistä.

Hankkeessa toteutetaan Lakaniemi-Pokela-Pyhälahden kyläseuran kylätalolla eli Lakis Areenalla Vimpelissä 7.7.2024 tapahtuma, jossa kohtaavat sekä omatarve- että ammattikalastajat, kotimaisten kalastusvälineiden valmistajat sekä kaloja ja kalastusvälineitä ostava yleisö.

Tapahtumassa Lappajärven kalastajat myyvät kalaa eli kuhaa, siikaa, ahventa, haukea, muikkua ja mahdollisesti muitakin kaloja joko sellaisenaan tai jalosteina, kuten fileinä tai muurinpohjalla paistettuna. Suomalaiset kalastustarvikkeiden esittelevät ja myyvät tuotteitaan. Lisäksi tapahtumaan pyritään saamaan paikalliset kalastusseurat ja muut tapahtuman ideaan liittyvät tahot mukaan.  

Mikäli tapahtuma kiinnostaa yleisöä, ammattikalastajia ja kalastusvälineiden tekijöitä ja osoittautuu suosituksi, tehdään siitä jokavuotinen perinne. 

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 6250 euroa. Kuha-Suomen Kalaleader rahoittaa hanketta 5000 eurolla eli 80% tukiosuudella.

Kuva järvimaisemasta
Kala- ja kalastusvälinemarkkinat järjestetään Lakeaharjun upeissa maisemissa ensimmäistä kertaa kesällä 2024.

Mikä ihmeen Kalaleader?

Kalaleader-rahoituksella toteutetaan yleishyödyllisiä ideoita, jotka vahvistavat alueen kalatalouselinkeinoja. Hankkeiden tulee olla Kuha-Suomen Kalaleaderin ”Järveltä lautaselle -strategiaan sopivia. 

Voit lukea lisää kalaleaderistä osoitteessa kuha-suomi.fi. 

Omat kalaan liittyvät hankeideat kannattaa kertoa matalalla kynnyksellä kalatalousaktivaattori Johannalle Möttöselle. Meneillään oleva valintajakso päättyy helmikuun lopussa ja hakemukset käsitellään 12.3.2024. Seuraava käsittelypäivä on 10.6.2024.

Aktivaattori Johanna Möttösen tavoitat p. 040 845 7981 (myös WhatsApp) tai sähköpostilla johanna.mottonen(at)kuha-suomi.fi.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Kalatalousaktivaattori Johanna Möttönen
p. 040 845 7981 (myös WhatsApp) johanna.mottonen(at)kuha-suomi.fi

Scroll to Top