Gresantti Ky – Kultaseppä Jaana Visti kannustaa kunnostamaan vanhoja koruja  

Kultaseppä Jaana Vistin Gresantti Ky:n erikoisalaa on korujen suunnittelu, valmistus ja huolto. Yrityksellä on pitkä yhteistyöhistoria alan tukkuliikkeiden, yritysten ja jälleenmyyjien kanssa, mutta Visti toteuttaa töitä myös yksityisasiakkaille. Yritykseltä voi esimerkiksi tilata uniikkien vihkisormusten suunnittelun ja valmistuksen.  

– Uudistamme myös vanhoja, aiemmilta sukupolvilta perittyjä koruja. Näin muisto säilyy ja korun tarina jatkuu seuraavalle käyttäjälle. Uusiokäyttö ja kierrätys on nykypäivää myös kultasepän alalla, Visti kertoo.

Vistille voi myös tuoda vanhat korut kunnostettaviksi – tai sulatettaviksi, jolloin ne voidaan valmistaa uusiksi koruiksi. Visti suositteleekin, että kullanostopalvelujen sijaan ihmiset veisivät vanhat korunsa kultasepälle, joka pystyy kunnostamaan vanhat kultakorut uuteen uskoon. 

Tärkeä osa työtäni on myös erilaisten korujen korjaus- ja koon muutostyöt. Pidetään huolta jo olemassa olevista koruista.

 

Lähikuva hopeasormuksen valmistuksesta. Kultaseppä Jaana Visti taittaa koneen avulla hopeatankoa sormuksen malliin.

Kortesjärveltä kotoisin oleva Jaana Visti kouluttautui kultasepäksi Lahdessa 80-luvulla. Gresantti Ky:n tarina alkoi vuonna 1996 Vantaalla. Alusta asti oli selvää, että pääkaupunkiseudulta siirrytään muualle yritystä pyörittämään, ja se toteutui 1997 Kortesjärvelle muuton myötä. Vuonna 2021 Gresantti Ky siirtyi Evijärvelle uusiin toimitiloihin. Vistin mukaan yrityksellä on huomattava asiakaskunta Järviseudulla, joten alueella toimiminen tuntuu luontevalta. 

Visti päätyi Aisaparin luo, kun hän tutki eri rahoitusvaihtoehtoja yritystilojen Evijärvelle muuttoa varten. Yrittäjyyshistoriansa ansiosta Visti oli jo aiemmin kuullut Leader-rahoituksesta. Yrityshanketuen avulla Visti pystyi kunnostamaan uuden liiketilan Evijärvellä ja hankkimaan tilaan sopivat turvajärjestelmät. Hankkeessa uudistettiin myös yrityksen brändi ja verkkosivut. 

-Hakemuksessa oli kyllä työtä, mutta Aisaparilta sai hyvää tukea, Visti kertoo. 

Lähikuva kultakoruista, jotka kierrätetään uudeksi kaulakoruksi kultaseppä Jaana Vistin toimesta.

Tulevaisuudensuunnitelmissa Vistillä on asiakaskunnan kasvattaminen ja yleinen liiketoiminnan laajentaminen. Yritys on löytänyt oman markkinarakonsa Järviseudulta, ja Visti aikoo parantaa tietoisuutta yrityksestään alueen asukkaiden keskuudessa. Markkinointiin panostamalla hän tähtää yksityisasiakkaiden määrän kasvattamiseen. 

Lue lisää

Gresantti Ky

Yrityksen asiakaskunnan laajentaminen, työtilan ja -välineiden päivittäminen. Hankkeen numero 160698, yritystuki. Hanke on saanut rahoituksen Leader AISAPARI ry:ltä. Hallinnoija: Gresantti Ky, yhteyshenkilö Jaana Visti. Hankkeen kustannusarvio 12 590,00 € Julkinen tuki 2 518,00 € Yksityinen rahoitus 10 072,00 €  Hankeaika 25.5.2023 saakka.  

Read More »
Scroll to Top